(Vitello Tonnato)

(Vitello Tonnato), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvelårtunge

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :
(Vitello Tonnato), billede 4 (Vitello Tonnato), billede 1 (Vitello Tonnato), billede 2 (Vitello Tonnato), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Steg:
100 g.kalvelårtunge
 bomuldssnor
1 spsk.smør
1 spsk.olie
 
 Sauce:
1 ds.tun i vand, ca. 175 g
3 spsk.kapers
8 ansjosfileter
2 spsk.citronsaft
2 spsk.olivenolie
 peber
 
 Salat:
10 tomater
5 forårsløg
1 spsk.olivenolie
1 spsk.sherryeddike (eller anden krydder-eddike)
1 tsk.dijonsennep
2 spsk.sorte oliven
 salt
 peber
1 bdt.basilikum
 
1 hvedebrød
 
Opskrift:
Varm ovnen op til 200 grader C. alm. ovn.

Brun kødet på panden i smør og olie. Kasser fedtstoffet. Krydr den brunede steg med salt og peber og sæt den i ovnen 35-40 minutter. Ved brug af stegetermometer skal centrumtemperaturen være omkring 60 grader.

Tunsauce:
Kom tun, kapers, ansjosfileter, citronsaft og olivenolie i en blender og blend det sammen. Spæd evt. med lidt koldt vand så blandingen opnår en passende cremet konsistens. Smag til med lidt peber.

Tomatsalat:
Skyl tomaterne og skær dem i skiver. Rens og snit forårsløgene meget fint og kom tomater og løg i en skål. Lav en dressing af olie, sherryeddike og sennep. Kom de sorte oliven i og smag til med salt og peber. Bland dressingen med groft hakkede basilikumblade og hæld den over tomater og forårsløg i skålen. rør forsigtigt rundt.

Spis gerne brød til retten.

Tips:

Der kan også bruges f.eks. kalveinderlår, men så skal kødet snøres med bomuldssnor til en pæn steg.





karakterer:
Opskriften er vist 108601 gange,
og udskrevet 2321 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (34 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-09-22 17:51:23
Rigtig godt

  -   2013-08-05 18:43:05
Tror der menes 1000 G/ 1 kg lårtunge😜

  -   2013-03-19 09:53:10
100 gram lårtunge?

  -   2009-03-31 09:39:47
100 g kalvekød bør rettes til 1000 g.

  -   2009-03-04 10:28:04
Elsker absolut denne ret, men har dog aldrig prøvet at lave den selv. Kan man i øvrigt koge kødet i god tid og fryse det? Eller bliver det kedeligt? Har rejst meget i Italien og har ALDRIG fået serveret det varmt - heller ikke kødet. Men måske italienerne er helt galt på den ;-)Men man skal selvfølgelig bare lave det efter sin egen smagssans.

  -   2009-02-28 17:04:01
Dette er ikke den klassiske version af vitello tonnato. Her skal gødet ikke gennemsteges, og det skal være varmt eller lunt, tunsaucen der serveres til skal dog være kold.

  -   2008-12-27 11:41:44
hvis du laver det varmt, skiller lagen. Det er en kold, cremet sag til en vidunderlig sommerdag med hvidvin på terrassen, ok?

  -   2008-09-05 20:42:40
hmm lyder yrolig lækkert men tror jeg vil prøve det varmt :) kan jo altod smide det i køleren hvis det er :)

  -   2008-07-16 11:06:32
Jeg synes det smager fantastisk og derfor vil sige at man ikke bare skal lytte til en gammel sur Italiener der er stok konservativ, kom dog istedet med nogle korektioner, det virker mere konstruktivt end at svine opskriften til.

  -   2007-10-10 22:40:39
Sorry, men rinmelig dårlig forklaret opskrift. Så hellere lade være.

  -   2007-08-14 12:57:29
Det serveres altid koldt!! Og det er lækkert!:-)

  -   2005-01-01 01:01:01
godt mad sådan

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg kunne godt bruge oplysning om kødet serveres varmt eller koldt, jeg har kun fået det i forbindelse med frokost men her står den som hovedret