Mannala (eller Männel)

Mannala (eller Männel), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 18 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigKilde : Per K.

Indsendt :      Red :
Mannala (eller Männel), billede 4 Mannala (eller Männel), billede 1 Mannala (eller Männel), billede 2 Mannala (eller Männel), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
1 brev Tørgær 1 tsk. vejer 4 gram
1 spsk. vejer 12 gram

1 brev indeholder 12 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
110 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
850 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
120 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Pynt:
Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Mælken lunes til max. 37 grader C. og gæren udrøres heri sammen med æg og sukker. Stil til side i 2 minutter.

Bland mel, bagepulver og salt i en røreskål. Rør så små tern af koldt smør i melet til det er rørt helt ind i melet.

Tilsæt nu gærblandingen og ælt ved lav hastighed, indtil du når en dej, der ikke klæber. Øg hastigheden moderat, tilsæt salt og ælt i 8 minutter. Dejen må ikke klæbe til kanterne af beholderen. Tilsæt evt. et par spiseskefulde mel. Dæk dejen med et fugtigt klæde og lad hæve et lunt sted i 1½ time.

Læg dejen på en meldrysset overflade og arbejd et par minutter. Beklæd en bageplade med bagepapir. Del dejen i 18 stykker på omkring 90 g.

Form hvert stykke dej til en cylinder, skær ¼ del af og tril til et Brug en skarp kniv til at skære ben og arme af mannalaen (se billede 2). Placer hovedet af mannalaen over skuldrene og pynt chokoladestykker til øjnene, mund og evt knapper. Læg ikke mere end 8 mannalas pr. bageplade. Dæk mannalaerne med et let fugtigt klæde og lad det hæve et lunt sted, fri for træk, igen i 30 minutter.

Forvarm ovnen til 220 grader C. alm. ovn Pensl mannalas med sammenpisket æg.

Sæt i ovnen og reducer ovntemperaturen til 200 grader C. Alm ovn.
Bages i cirka 15 minutter til de er gyldenbrune.

Tips:

Mannala, små briocher formet som små mænd er en traditionel juleopskrift fra Alsace regionen i Frankrig.





karakterer:
Opskriften er vist 2413 gange,
og udskrevet 85 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 20540 (4890 kcal)
KJ pr. stk. 1141 (271 kcal)
Vægt ialt 1711 gram
Vægt pr. stk. 95 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1200 KJ (285 kcal)
Protein 7.4 gram
Fedt 8.5 gram
Kulhydrat 45.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu