Mannala (eller Männel)
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Oprindelsesland : Frankrig Kilde : Per K. Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Mælken lunes til max. 37 grader C. og gæren udrøres heri sammen med æg og sukker.
Stil til side i 2 minutter.
Bland mel, bagepulver og salt i en røreskål. Rør så små tern af koldt smør i melet til det er rørt helt ind i melet. Tilsæt nu gærblandingen og ælt ved lav hastighed, indtil du når en dej, der ikke klæber. Øg hastigheden moderat, tilsæt salt og ælt i 8 minutter. Dejen må ikke klæbe til kanterne af beholderen. Tilsæt evt. et par spiseskefulde mel. Dæk dejen med et fugtigt klæde og lad hæve et lunt sted i 1½ time. Læg dejen på en meldrysset overflade og arbejd et par minutter. Beklæd en bageplade med bagepapir. Del dejen i 18 stykker på omkring 90 g. Form hvert stykke dej til en cylinder, skær ¼ del af og tril til et Brug en skarp kniv til at skære ben og arme af mannalaen (se billede 2). Placer hovedet af mannalaen over skuldrene og pynt chokoladestykker til øjnene, mund og evt knapper. Læg ikke mere end 8 mannalas pr. bageplade. Dæk mannalaerne med et let fugtigt klæde og lad det hæve et lunt sted, fri for træk, igen i 30 minutter. Forvarm ovnen til 220 grader C. alm. ovn Pensl mannalas med sammenpisket æg. Sæt i ovnen og reducer ovntemperaturen til 200 grader C. Alm ovn. Bages i cirka 15 minutter til de er gyldenbrune. Tips: Mannala, små briocher formet som små mænd er en traditionel juleopskrift fra Alsace regionen i Frankrig. |
|
Opskriften er vist 2410 gange,
og udskrevet 85 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne