Kartoffelfad på græsk
Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød Oprindelsesland : Grækenland Indsendt : Red : |
|
|
Kartoflerne skrælles og skæres i mindre stykker. Kartoffelstykkerne koges møre i vand uden salt. Vandet hældes fra. Kartoffelternene piskes med en håndmixer, til mosen er fri for klumper. Letmælk og æg tilsættes mosen. Mosen smages til med muskat og salt.
Auberginen skæres i skiver (ca. ½ cm). Skiverne blancheres/koges i vandet i 3 min. Skiverne tages fra varmen, dryppes af og drysses med salt. Løgene hakkes fint og æltes godt sammen med lammekødet, hakkede tomater, oregano, finthakket persille, mel og salt. Aubergineskiverne fordeles i et smurt ildfast fad. Farsen lægges hen over, og kartoffelmosen lægges øverst som et låg. Til sidst drysses med parmesanost. Retten bages i ovnen på næst nederste ovnrille ved 200 C i ca. 1 time. Tips: Lammekød kan erstattes af hakket oksekød med 10% fedt. Kartoffelfad på græsk spises sammen med en råkost eller tomatsalat bestående af modne skiveskårne tomater med rå løgringe og pyntes med sorte oliven |
|
Opskriften er vist 20989 gange,
og udskrevet 614 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Beth - 2012-07-31 12:06:13 Nem ret. Brug rigelig krydderier! Og kød med høj fedtprocent, ellers kan retten virke lidt tør. Salat passer til. Angelakane - 2008-04-27 13:00:24 Lækker ret! Brugte dog kyllingekød og tilsatte hvidløg, var rigtig godt! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne