Gammeldags kalvesteg i gryde
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvebov Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gnid stegen godt med salt og peber og brun den godt på alle sider i en gryde i smørret.
Tilsæt vand, et delt løg og citronskal.
Lad kødet simre ca 1½-2 timer under låg, afhængig af bovens tykkelse.
Tag stegen op og hold den varm i alufolie. Pisk skyen igennem og jævn den lidt. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber. Ovngrønsager: Skræl grønsagerne. Skær kartoflerne i kvarte. Del gulerødderne en gang på langs og 2-3 gange på tværs. Giv kartofler og gulerødder et par minutters opkog i letsaltet vand. Hæld grønsagerne til afdrypning i en sigte og kom dem i en bradepande sammen med løgene. Dryp rigelig olivenolie over og krydr med timian, salt og peber. Sæt grønsagerne i ovnen ca. ½ time ved 200 grader C. alm. ovn, til de er møre. Tips: Bradepanden skal helst rystes nogle gange under stegningen. |
|
Opskriften er vist 160040 gange,
og udskrevet 3600 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (18 stemmer) |
|
Kommentarer Nicki - 2018-10-02 18:16:11 Rigtig god opskrift men ikke så detaljeret for uerfarne |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne