Ragout med kalv og grønsager på spansk manér

Ragout med kalv og grønsager på spansk manér, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvesmåkød - Skært kalvekød

Oprindelsesland : Spanien

SpanienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
750 g.kalvebov eller tykkam
3 spsk.mel
1 spsk.paprika
2 spsk.olivenolie
250 g.løg, i både
250 g.peberfrugter, i tykke strimler
200 g.gulerødder, i tykke skiver
300 g.selleri i store tern
2 kvistetimian eller rosmarin
1 laurbærblad
2 cm.hel kanel
2 spsk.konc. tomatpuré
2.5 dl.tør hvidvin
1.6 dl.vand eller bouillon
100 g.kalve-, lamme- eller svinelever
2 spsk.mandler
2 fedhvidløg
1 lillefrisk chili
10 trådesafran
 
Opskrift:
Bland mel og paprika med salt og peber og vend kødet heri. Steg kødet i en stor stegegryde i olivenolie til det er brunet på alle sider. Tag kødet op og steg grønsagerne ca. 10 min. til de er gyldne, tilsæt evt. lidt mere olie. Tilsæt krydderurter og kanel, tomatpuré, vin og vand eller bouillon og drys med salt og peber. Bring retten i kog og lad den simre for svag varme under låg til kødet er mørt ca. 5 kvarter. Blend lever, mandler, hvidløg, chili og safran til en glat masse og rør den i ragouten. Retten skal ikke koge, men skal varmes igennem i 10 min. Server med et godt landbrød, kartoffelmos eller løse ris.





karakterer:
Opskriften er vist 18260 gange,
og udskrevet 520 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.9    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-01-23 12:56:07
Dejlig ret. Jeg skar kødet i tern. Havde ikke noget lever, men det kan sagtens lade sige gøre at lave en lækker ret uden. Serverede bagt kartoffelmos dertil og det fungerede fint.

  -   2007-05-08 14:32:12
skal kødet skæres i terninger eller steges helt?