Rabarberpie med ternet låg
Hovedingrediens : Frugt - Rabarber Indsendt : |
|
|
Kom mel og fedtstof, skåret i mindre terninger i en skål sammen med 1 æg.
Saml det hurtigt til en grynet dej.
Form dejen til en flad rund kage og lad den ligge i plastfolie i køleskabet i mindst 30 minutter. Rul godt halvdelen af dejen ud på et melet bord og beklæd en tærteform med den. Se efter at dejen ligger oppe på tærteformens kant. Skær overflødigt deje af med en klejnespore. Rul resten af dejen ud i en aflang form. Fyld: Skyl rabarberne og afpuds dem. Fjern eventuelt grove trævler. Skær rabarberne i 2-3 cm. lange stykker. Bland dem med sukker og kartoffelmel og kom blandingen i tærteformen. Skær lange strimler af den udrullede dej med klejnesporen og læg dem i rudemønster på rabarberne. Læg også en strimmel hele vejen rundt i kanten. Pisk 1 æg og pensl piedejen med det. Bag ved 225 grader i ca. 25 minutter til rabarberne er møre, og pien har fået en fin farve. Server pien afkølet med iskoldt flødeskum. Tips: En tynd vanillesovs smagt til med lidt calvados eller cognac kan serveres til i stedet for flødeskum. |
|
Opskriften er vist 8930 gange,
og udskrevet 248 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne