Ayam Kari Jawa

Ayam Kari Jawa, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Andet Fjerkræ - Hane

Oprindelsesland : Indonesien

IndonesienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 ung hane eller en poulard
3 løg
3 fedhvidløg
10 g.ingefær
3 stilkecitrongræs
12 kemirinødder
3 helenelliker
0.5 tsk.Muskatnød, friskrevet
6 spsk.olie
4 dl.kokosmælk
0.5 tsk.sambal oelek
1 Kanelstang
1 tsk.koriander
3 spsk.revet kokosnød
3 tsk.Palmesukker (Gula Jawa)
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Del hanen eller poularden i 8 stykker Skær løgene i små tern Pres hvidløgs feddene Skræl og riv ingefæren samt kemirinødderne Skær citrongræsset i tynde skiver Stød nellikerne i en morter

Bland det hele sammen med sambal oelek, koriander, muskatnød, palmesukker eller Ketjap Manis (Sød sojasauce) og 2 spsk. olie og tilsæt salt efter behov.

Varm resten af olien i en gryde og brun hanen Skru ned på svag varme og kom blandingen i og lad det stege under omrøring i ca. 4 min. Kom kokosmælk og kanelstangen i, læg låg på gryden og lad det koge i ca. 30 min.

Fjern kanelstangen og rør den revne kokos i Server retten varm

Tips:

Hvis man stikker en gaffel i kyllingen og saften er klar, er kyllingen gennemstegt.





karakterer:
Opskriften er vist 13411 gange,
og udskrevet 188 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu