Miroton

Miroton, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Kogt/Stegt oksekød

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red :
Miroton, billede 4 Miroton, billede 1 Miroton, billede 2 Miroton, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.kogt oksekød
 
 Pommes duchesse:
800 g.bagekartofler
3 æggeblommer
50 g.smør
 salt
 peber
 
 Sauce piqante:
50 g.hakkede skalotteløg
10 g.smør
1.75 dl.Hvidvin
5 dl.Demi-glace
25 g.koldt smør
0.5 dl.Hakkede syltet agurk
1 tsk.Hakket kørvel
1 tsk.Hakket persille
1 tsk.Hakket estragon
 
20 g.Ost
20 g.Rasp
 
Opskrift:
Pommes duchesse:
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre, ca. 20 min., hæld vandet fra og damp dem tørre. Mos kartoflerne igennem en sigte, og rør med æggeblommer og smør. Smag til med salt og peber. Fyld i en sprøjtepose med stjernetylle. Sprøjt massen ud på kanten af et ildfast fad.

Det kogte oksekød skæres i skiver og anrettes fadet.

Sauce piqante:
Hakkede skalotteløg svitses i smør, indkoges med hvidvin, tilsættes demiglace, sigtes og koges blank under afskumning, monteres med koldt smør. Tilsættes hakkede agurker, og saucen smages til med krydderurter.

Saucen hældes over kodet og drysses med rasp og revet ost. Sættes i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter til ost og Duchesse er gylden.





karakterer:
Opskriften er vist 18174 gange,
og udskrevet 139 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-07-23 10:34:46
Fantastisk ret. Gjorde stor lykke hos gæsterne

  -   2012-01-20 21:00:47
Genial opskrift