Sate Daging

Sate Daging, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Grillspyd - Grillspid

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Oprindelsesland : Indonesien

IndonesienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
750 g.skært oksekød
 
 Marinade:
3 spsk.Ketjap Manis (Sød sojasauce)
1 spsk.olie
 
 Sauce:
200 g.Ristede jordnøddekerner eller jordnøddesmør (olie undlades)
3 cm.frisk ingefær
2 spsk.olie
4 dl.kokosmælk
1 lemonfrugt
1 spsk.sojasauce
1 spsk.Palmesukker
0.5 tsk.Sambal oelek
30-40 smågrillspyd
 
Opskrift:
Skær kødet i ca. 1 - 2 cm tern.

Rør marinaden sammen af 3 spsk. Ketjap Manis og 1 spsk. olie.

Placer kødet i en skål og hæld marinaden over kødet.

Stil skålen i køleskabet og lad den hvile i ca. 1 time. Kødet vendes engang imellem.

Blend jordnødderne eller knus dem i en morter.(springes over hvis jordnøddesmør bruges)

Tænd varm ovnen op til 250 grader eller tænd grillen.

Skræl og riv ingefæren i jordnødde blandingen.

Varm olien op og rist jordnødde blandingen ved middel varme i ca. 3 min.

Kom kokosmælken, sambal oelek, soyasovsene, palmesukkeret i og pres lemonsaften ud i sovsen

Lad sovsen simre ved svag varme i ca. 10 min.

Kom 3 - 4 stykker kød på hver grillspyd og læg dem på et fad.

Sæt fadet i den forvarmede ovn i ca. 30. min eller grill på grillen. Kødet vendes af og til.

Server Sate Daging sammen med varme ris og den lunkne jordnøddesovs.

Tips:

Det bedste resultat opnåes ved at lave retten på en åben grill.


Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.





karakterer:
Opskriften er vist 16990 gange,
og udskrevet 287 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-06-11 17:51:22
Jeg har ikke nået at tage billeder til denne opskrift.

  -   2007-06-11 01:32:03
hmm... hvorfor er der ikke billeder med?