Kalv i karry 02

Kalv i karry 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvesmåkød - Skært kalvekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.skært kalvekød fra bov, tykkam eller bryst
1 porre
1 gulerod
3 tsk.salt
8 helepeberkorn
 
 Suppevisk:
1 porretop
1 bdt.persille
 
 Sovs:
25 g.smør
3 tsk.karry
2 spsk.mel
5 dl.suppe
1 dl.fløde
 
Opskrift:
Befri kødet for sener og hinder og kom det i en ikke for stor gryde med koldt vand, der netop dækker. Bring det i kog og skum suppen. Gør grøntsagerne i stand, del dem groft og kom dem i gryden sammen med suppevisk, peberkorn og salt. Lad kødet koge under låg ved svag varme, til det er mørt, ca 1½ time. Tag kød og grøntsager op og hold kødet varmt tildækket i en varm skål. Si suppen.

Sovsen:
Smelt smørret og lad karryen snurre med et par min, så frigøres smagen bedst. Rør melet i og spæd med suppen under omrøring. Lad sovsen småkoge 5 min. Rør fløden i, smag sovsen til og kog den igennem. Skær kødet i skiver og hæld sovsen over.

Tips:

Klassisk tilbehør er løse ris. Kødet kan skæres i mundrette stykker, før det koges. Så skal der kun koges 1 time. Retten kan fryses, dog bedst uden fløde i sovsen.





karakterer:
Opskriften er vist 20722 gange,
og udskrevet 413 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu