Dampede muslinger med basilikum

Dampede muslinger med basilikum, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Muslinger - Blåmuslinger

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.friske blåmuslinger
1 tsk.vindruekerneolie
4-5 fedhvidløg
2 stilkecitrongræs
6-8 røde chili
1 kopvand
1 spsk.fishsauce
1 kopsøde basilikumblade (Bai hurapah)
 
Opskrift:
Skyl og rens muslingerne. Pil hvidløgene og hak dem fint. Skær citrongræsstilkene (den hvide del !) ud i papirtynde skiver Hak chilien fint. Hak basilikumbladene groft.

Varm olien op til den ryger i en rummelig gryde (wokken kan også godt bruges!). Tilsæt hvidløg, citrongræs og chili. Tilsæt fiskesovs og vand og lad det hele koge ind i ca. to min. Tilsæt muslingerne og hold retten i konstant bevægelse med en grydeske eller lign. Damp muslingerne i ca. 3-4 min. Tilsæt basilikumbladene til sidst

Tips:

Brug evt. Djævelsovs som tilbehør at dyppe muslingerne i. Pas på at der ikke er nogle af muslingerne der er dårlige. Hvis nogle ikke åbner sig, men stadigt er helt tillukkede efter at være dampet skal du smide dem ud !





karakterer:
Opskriften er vist 47215 gange,
og udskrevet 944 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-10-14 15:19:37
Jeg kunne ikke lade være med at "trylle" lidt, så jeg tog også den store gryde, tog to spiseskefulde olie, varmede op, tilsatte 140 g. tomatpure, 55 g. rød carrypasta, et halvt hvidløg hakket, en halv rød peber hakket, et hakket løg og en ca. en halv liter vand ( kan være fiskefond ), lad det hele koge op og stå og simre nogle minutter, så kommer u muslingerne i, låg på, og damper dem i ca. 6 minutter, mens Du hele tider bevæger gryden, eller måske rører en gang imellem, når der mangler et minut tilsættes basilikum. Til slut hele portionen over i en si med en skål under til at opsamle suppen, tag muslingerne fra skallerne ( hvis de ikke selv falder ud) put dem i suppen, lav ris til ( inden suppen er færdig ) eller bare groft brød. Velbekomme