Wokstrimler med chili og lime

Wokstrimler med chili og lime, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinestrimler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
250 g.wok strimler af skinkeinderlår
0.5 spsk.olie
 salt
 peber
1 lime
1 skalotteløg
1 frisk chili
1 fedhvidløg
250 g.markchampignon
1 gul peberfrugt
2 dl.bouillon
1 tsk.majsstivelse
1 spsk.sojasauce
2 tsk.sukker
 
 Tilbehør:
2 dl.ris
 
Opskrift:
Kog risene. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Varm olien i en wok eller på en stor pande ved kraftig varme. Læg kødet på panden og lad det danne skorpe, før det vendes. Kødet brunes 1-1½ minut ved kraftig varme. Tag kødet op på en tallerken og krydr med salt og peber.

Skær limeskallen i tynde stimler og gem den til pynt.

Svits fintsnittet skalotteløg, chili og knust hvidløg. Tilsæt skivede champignon og strimler af peberfrugt og lad det stege 5 minutter under omrøring. Tilsæt bouillon og limesaft og lad det koge igennem. Jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand. Lad det koge igennem og smag til med sojasauce, sukker og evt. mere salt og peber.

Vend kødet i saucen og lad det hurtigt blive gennemvarmt. Pynt med limeskal.

Tips:

I frisk chili sidder det meste af styrken i mellemvæge og frø. Vil du have en mild chilismag, så brug kun selve frugtkødet.





karakterer:
Opskriften er vist 10368 gange,
og udskrevet 289 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Tilføj evt. lidt ingefær og noget fløde