Lynstegt svinekød med grønsager

Lynstegt svinekød med grønsager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Oprindelsesland : Kina

KinaIndsendt :      Red :
Lynstegt svinekød med grønsager, billede 4 Lynstegt svinekød med grønsager, billede 1 Lynstegt svinekød med grønsager, billede 2 Lynstegt svinekød med grønsager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Svinemørbrad, afpudset
1 spsk. Sojasauce 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
1 tsk. Sherry. tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
125 gram Sukkerærter
125 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
1 stor Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1 Forårsløg 1 bdt. (bundt) forårsløg vejer ca. 150 gram, heraf bruges ca. 100 gram.
4 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
evt. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
dråber Sesamolie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Skær kødet i tynde, 2 1/2 cm lange skiver. Mariner kødet med 1 tsk. sojasauce, sukker, risvin eller sherry samt maizenamelet rørt op med lidt vand.

Nip sukkerærterne, skær champignonerne i tynde skiver, skær guleroden i stykker på størrelse med kødet og skær forårsløget i korte stykker på skrå.

Opvarm wokken og hæld olie i. Når olien er varm, tilsættes kødet og lynsteges i ca. 1 minut, eller til det har taget farve. Tag kødet op med en hulske og hold det varmt.

Hæld grønsagerne i wokken og steg dem i ca. 2 minutter, mens der hele tiden røres rundt. Tilsæt salt og det delvist stegte kød. Tilsæt kun væde (hønsekødsbouillon) hvis det er nødvendigt. Forsat med at rører rundt i 1 - 2 minutter, tilsæt så resten af sojasaucen og bland godt, og steg videre til svinekødet er gennemstegt. Dryp let med sesamolie og server straks retten, sammen med dampende varme ris.

Tips:

Med denne grundopskrift kan man tilberede alle slags kød og grønsager på ægte kinesisk facon Ingredienserne kan med andre ord varieres efter årstidens udvalg.





karakterer:
Opskriften er vist 57465 gange,
og udskrevet 1457 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4021 (957 kcal)
KJ pr. Pers. 2010 (478 kcal)
Vægt ialt 689 gram
Vægt pr. Pers. 344 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 583 KJ (138 kcal)
Protein 9.2 gram
Fedt 9.7 gram
Kulhydrat 4.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu