Elg steg
Hovedingrediens : Klovdyr Øvrigt - Elg - Elsdyr Indsendt : Red : |
|
|
Læg det uoptøede kød i et fad og steg det ved 100 grader i ca. 12 timer. Efter 3 – 4 timer stikkes et stegetermometer i stegen. Når termometeret viser 70 grader er stegen færdig.
Kog vandet til marinaden og tilsæt salt, bouillonterninger og sukker. Hak persillen, skræl løg og gulerod og skær dem i skiver. Læg dem i marinaden sammen med groft malet sort peber. Kog marinaden i 5 – 10 minutter. Hæld den derefter over kødet i fadet eller i en skål, der lige kan rumme kødet. Marinaden skal dække kødet helt. Lad stegen stå i mindst 6 timer. Skær den herefter ud i tynde skiver. Skær minimajs, udkernede peberfrugter og bønner i mindre stykker. Svits dem i fedtstof i nogle minutter og drys med salt. Server stegen med en kartoffelgratin eller kartoffelmos. Tips: Hvis du vil have en mere vildtsmag på stegen, kan du tilsætte 10 – 15 tørrede enebær i marinaden. |
|
Opskriften er vist 88064 gange,
og udskrevet 1888 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (23 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2019-02-27 09:04:40 Hvis man følger opskriften så bliver det koldt kød der skal serveres, er dette meningen ??? amalie - 2010-03-17 12:43:30 Hvor længe skal en optøet steg have i ovnen, og for hvor mange grader? vibe - 2007-12-30 11:00:51 jeg har brugt denne opskrift nogle gange og den kan klart anbefales. jeg har lavet både med og uden enebær, foretrækker klart opskriften uden enebær. jeg kan oplyse at opskriften kommer fra nordland, der har jeg fået den fra. morten - 2005-01-01 01:01:01 med stor succes har jeg nogenlunde vendt opskriften og tøet kødet op først og lagt i lagen i ca 12 timer |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne