Rababertrifli

Rababertrifli, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Trifli

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Rababertrifli, billede 4 Rababertrifli, billede 1 Rababertrifli, billede 2 Rababertrifli, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Rabarber, renset vægt
400 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
100 gram Hvid chokolade 30% Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
12 Makroner En pose makroner vejer ca. 250 gram, og en enkelt makron vejer ca. 4 gram
   
Opskrift:
Skær rabarberne i 2 cm. stykker og læg dem i et ildfast fad. Drys med sukker og dæk fadet med alufolie. Bag rabarberne i ovnen ved 150 grader C. alm. ovn i 20 min. Lad dem køle af.

Hak chokoladen fint, og smelt den over vandbad. Pisk fløden til let skum. Rør ½ dl. af fløden i chokoladen, hæld blandingen i skålen med flødeskum, og vend forsigtigt rundt. Sæt flødeskummet i køleskab.

Knus eller bræk makronerne itu.


Fordel afdryppede rabarber, makroner og hvid chokoladeflødeskum på desserttallerkener eller i klare glas.
Stil det køligt et par timer før servering.





karakterer:
Opskriften er vist 99238 gange,
og udskrevet 3555 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (32 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14364 (3420 kcal)
KJ pr. Pers. 3591 (855 kcal)
Vægt ialt 1301 gram
Vægt pr. Pers. 325 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1103 KJ (262 kcal)
Protein 1.4 gram
Fedt 10.3 gram
Kulhydrat 41.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-04-28 22:07:05
Alt for sød ½ så meget sukker og flere makroner og hele og knuste

  -   2009-02-17 15:45:37
kan man bruge mørk chokolade ind hvid og kan man bruge andre frugter ind rabarber

  -   2008-05-14 18:15:05
Kan man bruge mørk chokolade i sted for hvid?

  -   2007-06-26 22:19:24
jamen det er jo en klasiker, den er så nem at lave og smager vidunderligt... helt klart til at anbefale...

  -   2007-05-30 14:04:27
kan man lave andre frugter end rabarber, da jeg kan ikke lide rabarber.:)

  -   2007-05-28 08:56:06
Den eer bare nem og lækker

  -   2005-01-01 01:01:01
Den er simpelthen for god

  -   2005-01-01 01:01:01
Ualmindelig simpel - og uhyre lækker med en god balance mellem det syre og det søde. Rabarber kan med fordel erstattes med hindbær eller hvad man nu har i huset.