Svenske kryddersild

Svenske kryddersild, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : SildeFisk - Sild

Oprindelsesland : Sverige

SverigeKilde : Sildesiden

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
7 kg.Sild
 kg.Salt
450 g.Sukker
10 g.Salpeter
10 g.Nelliker
10 g.Peber
10 Laurbærblade
1 stk.Ingefær revet
5 g.Humle spansk
10 g.Rød sandel
 evt. 1 Flaske salatolie
 Eddike og vand
 
Opskrift:
Sildene skal være store og med rogn eller mælk. Gællerne skæres af og indvoldene trækkes med ud, og sildene renses ved at lægge dem i halvt vand og halvt eddike, dette kaldes at blodsalte dem, dagen efter stryges sildene af med hænderne.

Lagvis lægges sildene nu i en krukke med salt og sukker-krydderiblandingen og husk hver gang skal bugen være opad, så kan fedtet fra sildene trænge ned gennem hver enkelt sild. Sildene pakkes med hoved og hale skiftevis og for hvert lag sild et lag af saltblandingen.

Øverst i krukken skal være et godt lag af saltet og dernæst et pres over. 8 dage efter skal sildene have dannet lage og de kan nu hvis de ønsker sildene rigtig delikate hælde 1 flaske salatolie ud over sildene. Derved bliver de bløde som mange kan lide dem.





karakterer:
Opskriften er vist 27856 gange,
og udskrevet 223 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu