Saltsild 1
Hovedingrediens : SildeFisk - Sild Indsendt : |
|
|
Sildene gældes og medfølgende tarm evt. hoved fjernes. Blodsaltes med 50 g. salt pr. kilo sild så blodet trækkes ud (ca. 5-6 timer) derefter stryges de fra hoved mod hale. Sildene lægges lagvis i en passende krukke eller spand med låg med bugen nedad og skiftevis hoved mod hale. Salt, sukker og atamon blandes i en gryde og drysses i efterhånden så det dækker. Der lægges pres over. Har sildene ikke dannet lage efter en uge må der hældes 300 g. saltlage på ekstra. Er klar efter ca. 1 måned.
|
|
Opskriften er vist 19707 gange,
og udskrevet 337 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Jyllinge - 2010-10-30 18:12:48 Brun Farin bruger jeg ikke alm sukker, farin giver mere rund smag J. Skybjerg - 2005-01-01 01:01:01 I stedet for sukker, skal det være brun farin Pia Krejci - 2005-01-01 01:01:01 Fantastisk gode sild. Fanget 5.9. og de sidste spist 15.11. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne