Rababertærte med marengslåg

Rababertærte med marengslåg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Rababertærte med marengslåg, billede 4 Rababertærte med marengslåg, billede 1 Rababertærte med marengslåg, billede 2 Rababertærte med marengslåg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Mørdej:
240 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

175 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
70 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
2 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
750 gram Rabarber, renset vægt
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
3 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Marengs:
3 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
75 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Kom mel og smør i en skål. Smuldr det grynet, tilsæt æggeblomme og evt. vand, hvis dejen er for tør. Saml den hurtigt. Den skal ikke æltes. Pak dejen i film og læg den i køleskabet i mindst en time.

Sæt ovnen på 200 grader C. alm. ovn.

Smør tærteformen. Rul dejen ud og læg den i tærtefadet, rul kagerullen henover formens kant, så tærten bliver pænt afskåret.

Fyld:
Rengør rabarberne, snit dem fint og bland dem godt med sukker, og den ene slags mel. Fordel rabarbestykkerne i tærteformen og bag tærten midt i ovnen et kvarters tid.





karakterer:
Opskriften er vist 70137 gange,
og udskrevet 2073 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14565 (3467 kcal)
KJ pr. Pers. 1820 (433 kcal)
Vægt ialt 1569 gram
Vægt pr. Pers. 196 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 928 KJ (221 kcal)
Protein 2.7 gram
Fedt 9.7 gram
Kulhydrat 31.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-05-29 11:21:19
Jeg gjorde, som Per foreslog. Altså ind med tærten i 15 min. derefter marengs på. Bag i ekstra 15 min. på med et stykke folie og så ekstra 15 min. Wow. Tærten blev rost. Kan også bages med æblestykker.

  -   2008-05-18 12:05:31
kan denne rababertærte med marengslåg, bages dagen før den skal spises

  -   2008-04-20 09:01:06
Jeg gjorde som foreslået med at lægge marengsen over med det samme og give den 30 minutter, jeg syntes at det smagte lidt melet, somom at det ikke var varmet nok igennem, så jeg vil foreslå at man giver tærten med rabarber det kvarter som står i opskriften og så lægger marengsen på og giver den 30 minutter, efter ca 15 minutter lægges et stykke folie over så marengsen ikke bliver for mørk.

  -   2005-01-01 01:01:01
superlækkert

  -   2005-01-01 01:01:01
Æggehvider og flormelis piskes stiv, fordeles over rababerne og bages med fra start ca 30 min.

  -   2005-01-01 01:01:01
det lyder helt fint, men skal marengsen ikke ovenpå frugten og bages med ? og hvor længe skal kagen bages ?

  -   2005-01-01 01:01:01
hvornår skal marengs på ?

  -   2005-01-01 01:01:01
der mangler beskrivelse af marengsen