Grydestegt kylling med rabarberkompot
Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Fyld kyllingen med persille, gem stilkene.
Varm olie op i en stor stegegryde og brun kyllingen på alle sider. Krydr med salt og peber. Skru blusset ned til svag varme, tilsæt vand og persillestilke og læg et låg over gryden. Steg kyllingen i ca. en time. Tag kyllingen op og hold den varm mens saucen laves færdig. Skum eventuel fedt af skyen. Kog skyen op og tilsæt majsstivelsen opløst i en halv dl vand (eller hvedemel rystet sammen med vand). Smag til med salt og peber. Agurkesalat: Kog eddike, sukker, salt, peber og laurbær op i en gryde. Lad lagen køle af. Hæld lagen over agurkerne i tynde skiver, læg en skål eller tallerken over agurkerne for at give dem et let pres. Lad dem trække indtil kyllingen er færdig. Agurkesalaten kan også laves dagen inden. Inden servering tages agurkerne op af lagen og kommes i en skål. Tip: En hurtig agurkesalat laves ved at røre sukker med den kolde eddike og tilsætte lidt salt og peber. Agurkerne kommes i og salaten er færdig. Rabarberkompot: Kom rabarberne i 2-3 cm stykker i en gryde med sukkeret og et par spsk. vand. Kog rabarberne langsomt op og lad dem koge møre uden at de koger ud, ca. 5 minutter juster evt. smagen med ekstra sukker hvis rabarberne er meget sure. Skær kyllingen ud i stykker og server dem med saucen, agurkesalaten, kompotten, kogte kartofler og en stor skål grøn salat. Tilbehør: Kogte kartofler og en stor skål grøn salat. |
|
Opskriften er vist 147405 gange,
og udskrevet 8461 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (30 stemmer) |
|
Kommentarer pia buller oesten - 2020-04-20 15:22:32 og så en god gammeldags opbagt sovs , så er den perfekt. Kokken. - 2016-08-18 10:14:51 Også kendt som "kylling danoise" Men bid mærke i at, det ikke er kylling danoise, uden rabarber kompotten. Lidt løg med i gryden når du koger kyllingen, giver en god fond til at lave sovsen af. MM - 2012-03-12 09:56:56 Prøv også med løg i agurkesalaten. Det bruger jeg altid. Det gør salaten dejlig frisk. Hanne - 2005-01-01 01:01:01 Til dit tip om hurtig agurkesalat: Sådan gør jeg for det meste, men bruger en god hvidvinseddike i stedet for den alm. lagereddike. Giver en blødere og meget pikant smag gert_grass - 2005-01-01 01:01:01 Virkelig god! Er blevet hele familiens (fra bedsteforældre til børnebørn) favorit, når der skal være kylling på menuen. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne