Stegte sild med rabarberkompot, stuvede brændenælder
Hovedingrediens : Grøntsager - Skvalderkål Indsendt : Red : |
|
|
Kartofler:
Kartoflerne vaskes grundigt og skrabes eventuelt og koges i letsaltet vand til de er møre. Stuvede brændenælder og skvalderkål: Topskuddene fra brændenælderne pilles af stilkene. Husk gummihandsker! Bladene fra skvalderkålen pilles af stilkene. Bladene skylles grundigt i flere hold koldt vand. Bladene dryppes af i et dørslag, hvorefter stakken af blade skæres groft ud med en kniv på et skærebræt. Tilsæt evt. et halvt bundt groftskåret persille. Bladene sauteres (varmes i fedtstof uden at brune) i lidt smør eller rapsolie til bladene er blevet bløde. Herefter tilsættes 2 ½ dl. piskefløde lidt havsalt og friskkværnet peber. Det hele koger ind til en cremet konsistens. Rabarberkompot: Ca. 200 g sukker og 1 tsk. vaniljesukker smeltes i en gryde sammen med ca. ½ dl vand. Når sukkerlagen er smeltet tilsættes 3-4 stilke skyllede rabarber, der er skåret i små stykker på ca. 3 cm. Herefter varmes rabarberne langsomt i gryden - uden at koge – til de er møre. For at fjerne syren fra rabarberne, kan der tilsættes 1 tsk. Nonoxal. Stegte sild: Sildefileterne skylles i koldt vand, hvorefter de vendes i rugmel tilsat havsalt og friskkværnet peber. Silden præsenterer sig pænest, hvis den vendes i melet med kødsiden mod hinanden. Dvs. at sildefileten lukkes sammen, så det kun er skindsiderne, der får mel. Sildefileterne steges i rigeligt smør på panden, og her er det en god idé at presse dem let med en gaffel, mens de steger, så de ikke ”folder” sig ud under stegningen. Dette gentages efter de er blevet vendt. De stegte sild anrettes på en tallerken (ca. 2 – 3 stk. pr. person). Med en ske lægges forsigtigt rabarberkompot ovenpå. Ved siden af lægges de stuvede brændenælder og skvalderkål og de kogte kartofler. |
|
Opskriften er vist 10650 gange,
og udskrevet 350 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Rita Retsby, Kolding - 2005-01-01 01:01:01 Rigtig god opskrift på kompot |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne