Kernerugbrød

Kernerugbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 2 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :     
Kernerugbrød, billede 4 Kernerugbrød, billede 1 Kernerugbrød, billede 2 Kernerugbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
7.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
35 gram Gær, frisk
225 gram Rugkerner. skårne/knækkede
225 gram Hvedekerner. hele/knækkede
75 gram Sirup, mørk 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
35 gram Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
450 gram Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
225 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Gær udrøres i vand og kernerne tilsættes.

Resten røres i og dejen fyldes i to smurte brødforme.

Hæver mindst 12 timer under et fugtigt viskestykke.

Bager 1½ time ved 170 grader C. alm. ovn, tages ud af formene og bager endnu ½ time.

Bør ikke skæres i skiver før næste dag.





karakterer:
Opskriften er vist 149765 gange,
og udskrevet 3881 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 17245 (4106 kcal)
KJ pr. Brød 8622 (2053 kcal)
Vægt ialt 2020 gram
Vægt pr. Brød 1010 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 853 KJ (203 kcal)
Protein 5.4 gram
Fedt 1.2 gram
Kulhydrat 45.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-07-30 20:49:18
Hvad fejl er der med 35 gram gær?

  -   2021-07-22 16:26:30
35 gram gær og så hæve i 12 timer, er det ikke en fejl

  -   2011-08-14 11:40:40
Hvad gør du med rugkernerne?? På pakken står der at de skal lægges i blød inden brug...

  -   2011-08-13 19:26:50
Der var en gang et program i tv med en der bagte rugbrød.. hun gjorde det at hun smurte lidt smør på brødet mens det var varmt.. Det skulle forhindre at skorpen bliver alt for hård...

  -   2011-02-15 17:42:50
Jeg har prøvet at bage det to gange. Første gang i to forme, men da var der næsten ikke andet end skorpe, så anden gang bagte vi det i en 3 liters form, men da blev det helt smattet indeni og hårdt udenpå. Tror jeg opgiver denne opskrift.

  -   2010-12-15 19:55:09
Kan dejen fryses ned?

  -   2010-12-07 15:39:51
mere smag kommer hurtigt ved at tilføje mere salt, det et også med til at forlænge holbarheden.

  -   2010-10-07 15:04:16
kan du være sød at give mig opskriften på rugbrød da jeg er diabetes 2 jeg får ikke medicin for min diabetes derfor skal jeg have helt uden sukker og fedt venlig hilsen Lene

  -   2010-04-27 18:47:50
Det er et flot rugbrød der blev ligesom på billede, men det mangler noget mere smag, havde nok været bedre at lave med en god surdej.

  -   2009-12-26 09:08:59
HVORFOR vil det bare ikke hæve for mig?? Har nu prøvet to gange med samme resultat...?

  -   2009-10-21 08:08:40
Dejen hæver hurtigt op, og den hæver meget, og falder siden lidt igen. Den hæver så meget at den skupper på viskestykket, og da en del af dejen sider fast i stykket bruger vi film i stedet til at dække med. Skorpen kan være lidt hård, men hvis du inden brødet er hjelt koldt lægger det i en lukket plastpose så blodes det op igen.

  -   2009-10-21 08:06:23
Vi bager dobelt portion af den simple grund at det er nemmere at rørre på maskine, en portion er for lille til at maskinen kan røre ordentligt.

  -   2009-10-18 09:42:45
Denne portion passer til EN 3 liters rugbrødsform.

  -   2009-01-29 21:26:39
Hvordan skal de være (dækket) til man må skære dem i skriver??? Mener skal de i pose når de er kølet af eller bare et viskestykke henover dem...