Indonesisk ristaffel

Indonesisk ristaffel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ristaffel - rice table

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris

Oprindelsesland : Indonesien

IndonesienIndsendt :      Red :
Indonesisk ristaffel, billede 4 Indonesisk ristaffel, billede 1 Indonesisk ristaffel, billede 2 Indonesisk ristaffel, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 dl.langkornede ris
8-9 dl.vand
1 tsk.salt
 
1 kg.magert svinekød
2 spsk.olie
1 stortløg
2 fedhvidløg
2 fintsnittede porrer
1 rød peberfrugt
250 g.markchampignoner
3 spsk.Ketjap Manis (Sød sojasauce)
 evt. salt
1 tsk.sambal oelek
 
 Tilbehør
 Stegte bananer
 Bambusskud
 Stegte rejer
 Kokos
 Rosiner
 Ananasstykker
 Sambal goreng (chilipasta tilsat løg)
 Sambal manis (stærkt chili-løgkrydderi)
 Chilisauce m.m.
 Peanuts
 Karrypasta
 
Opskrift:
Skær kødet i meget fine strimler og svits det kort i olien. Tag det fra varmen og svits herefter skivet løg, delte hvidløgsfed, fintsnittet porre og peberfrugtstrimler samt fint skivede champignoner. Kom kødet i og hæld indonesisk soyasauce på. Kog hastigt igennem, mens der røres, og smag til med sambal olek og evt. salt.

Kog risene løse.

Tilbehør:
Bananer:
Skær de skrællede bananer i skiver og rist dem kort i lidt olie tilsat karry.

Bambusskud:
Skær dem i smalle strimler som varmes i lidt af væden tilsat soya.

Rejer:
Vend rejerne kort i lidt hed olie, tilsat tomatpure.

Kokos:
Vend det kort på panden til det bliver sprødt.

De øvrige ingredienser serveres til i små skåle.

Endvidere kan der serveres kroepek oedang og kroepek bridge, der er tørrede rejebrød (købes færdige i supermarkedet). De tørre flager skal frituresteges i varmt fedtstof. Kom kun en i ad gangen, den vokser på et kort øjeblik til en stor flage, der fylder det meste af gryden.





karakterer:
Opskriften er vist 263586 gange,
og udskrevet 16934 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (74 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-11-25 22:54:50
Velkommen til firserne :-) Retten hedder egentlig Rigstaffel (Rijs) og er vist en hollandsk opfindelse. Der skal meget mere en rosiner og kokosmel til at lave indonesisk mad - til gengæld er resultatet også langt bedre. Ashenfelds "Spis på Indonesisk" introducerede mig til det Indonesiske køkken og har udmærkede og simple opskrifter.

  -   2012-09-27 15:16:54
Sådan skal den serveres, min moster boede i honkong i mange år, og hun kunne lave ris taffel så englene sang.

  -   2012-01-05 12:13:25
Til jeanette: Poppudum er en indisk/pakistansk variation af Kroepuk, men noget tyndere og ofte meget krydrede med chili og peber. Til Risjtaffel skal du bruge kroepok som er baseret på rejer/fisk.

  -   2009-09-22 17:31:01
min mor lavede det meget, det var en indoneser der introducerede hende for retten, jeg syntes bare at huske at der var en sødlig ananas-smag i sovsen........ ?? poppudum ??? hvad er det?

  -   2009-07-13 23:53:38
Der er ikke den rigtige indonesisk ristaffel. Jeg er en indonesisk som er enig med Fred nijhoff.

  -   2009-07-12 19:49:08
jeg er hollænder og er meget kent med indo med,men ehhhh dette her???

  -   2008-12-19 13:26:13
Jeg kommer kokosmælk i gryderetten, det giver en god sovs. Man kan selv finde på mere tilbehør, f.eks. agurkestænger, mangochutney, og hvad man nu har lyst til.

  -   2005-01-01 01:01:01
hmm mangler der ikke poppudum ?? ;o)