Gugelhupf (tysk romkage)
Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Rom Oprindelsesland : Tyskland Indsendt : Red : |
|
|
Læg rosinerne i blød i rom, gerne dagen i forvejen.
Rør smør og sukker lyst og skummende. Tilsæt æggeblommerne én ad gangen. Lun mælken let og rør gæren ud heri. Rør denne blanding i dejen skiftevis med melet. Tilsæt salt og revet citronskal. Pisk æggehviderne stive. Kom de udblødte rosiner i og vend til sidst de piskede hvider i dejen med let hånd. Smør formen godt og drys let med mel. Flæk de smuttede mandler og læg dem i bunden af formen. Fyld dejen forsigtigt i, så mandlerne bliver på plads. Lad dejen hæve lunt og tildækket ½ time. Tænd ovnen og stil den på 200 grader. Bag gugelhupfen ½ time på ovnens midterste rille. Lad den køle lidt af inden den vendes ud på en bagerist. Drys et tyndt lag flormelis over når kagen er afkølet. Tips: Brug en buddinge eller randform. Er formen større end 1½ ltr må portionen forøges for at få den rette højde på kagen. Den kan også bages uden fyld og spises med smør. Kan fryses. |
|
Opskriften er vist 18507 gange,
og udskrevet 463 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (15 stemmer) |
|
Kommentarer Nikolaj - 2008-05-08 19:26:59 jeg kommer helt til at savle bare når jeg kigger på opskriften John Løgbrød - 2005-01-01 01:01:01 den er bare guf Hyttemeyer - 2005-01-01 01:01:01 God kage.... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne