Kringle med æbler og marcipan

Kringle med æbler og marcipan, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Kringle 1 Kringle
KagerRet : Kager - Kringle - Kringler

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kringle med æbler og marcipan, billede 4 Kringle med æbler og marcipan, billede 1 Kringle med æbler og marcipan, billede 2 Kringle med æbler og marcipan, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
2 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
50 gram Gær, frisk
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Marcipanremonce:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
100 spsk. Ren rå marcipan
2 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
   
300 gram Æbler, syrlige 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
   
  Pensling:
Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Perlesukker/Tesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Dej:
Mælken lunes, gæren udrøres heri.

Smør smuldres i melet. Mælk, salt, sukker og æg tilsættes og dejen æltes sammen. Stilles til hævning et lunt sted ca ¾ time.

Marcipanremonce:
Smør, sukker og kanel røres sammen.

Æblerne (gerne madæbler) skrælles og skæres i både, snit æblerne igen på den anden led.

Dejen udrulles til en plade (ca. 90x25 cm).

Remoncen smøres på dejen, og æbleskiverne fordeles over fyldet. Dejen rulles sammen på den lange led og formes til en kringle på pladen. Efterhæver ca. 15 minutter.

Bagetid 25-30 minutter ved 200 grader C. alm. ovn på nederste ribbe i ovnen.





karakterer:
Opskriften er vist 102130 gange,
og udskrevet 3314 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (22 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 36389 (8664 kcal)
KJ pr. Kringle 36389 (8664 kcal)
Vægt ialt 2623 gram
Vægt pr. Kringle 2623 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1387 KJ (330 kcal)
Protein 3.0 gram
Fedt 7.4 gram
Kulhydrat 63.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-12-11 17:55:45
Dejlig og nem opskrift - jeg bruger æblemos og laver kun den halve opskrift.

  -   2020-11-29 18:26:31
Dejgen: Jeg brugte 1 dk solsikkeolie i dejgen istedet for smør, og 3 æg istedet for 2 og tilføjede 1 tskf kardemomme. Jeg tilføjede 1 stor moset banan ovenpå remoncen og brugte 6 syrlige belleboskop æbler skåret i skiver, foldede dejgen i 2 stænger lukket omhyggeligt i enderne så fyldet ikke løber ud. Dryssede ganske tyndt m alm. sukker ovenpå og mange halve mandler. De blev meget sprøde og de bedste Æblestænger jeg har lavet. Prøv selv.

  -   2015-11-14 17:18:03
Mælk skiftet ud med vand, smør med margarine, ingen salt og kun 25 g. gær. 1/5 af melet med grahamsmel. Desuden tilføjes 100 g. marcipan, pisket med blødt smør, og så er det en vidunderlig god kringle med lidt bid :-P

  -   2011-07-17 07:23:05
Smagte godt. Tilføjede tranebær og mandler i fyldet. Smurte æg og dryssede mandelstykker henover det gav lidt mere synes jeg. I love it...

  -   2010-05-07 12:36:58
Lavede den med halv dej portion og den blev bare god. Min datter ville have hvid glasur på, og det fik hun. Er også god med lidt rosiner i dejen.

  -   2009-06-05 23:57:24
Fantastisk opskrift, men men men der er temmelig meget af den! En portion kunne ikke være på min plade. Har aldrig set så stor en kringle!!!!!!!men dden smager godt!