Fødselsdagskringle
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smuldr fedtstofffet i melet. Rør gæren ud i koldt fløde. Lav en fordybning i mel-fedtstofblandingen og kom gæren heri. Tilsæt de sammenpiskede æg og sukker og slå dejen sammen. Ælt den godt.
Rul dejen ud til at aflangt stykke ca. 70 cm langt. Rør smør og sukker sammen til fyld og fordel det som en stribe ned langs midten af dejstykket. Riv marcipanen på den grove side af råkostjernet over fyldet. Drys med hakket sukat og rosiner. Saml dejen om fyldet, form dejen til en kringle og læg den på sammenføjningen. Stil kringlen koldt mindst et par timer eller natten over. Pensl med æg og drys med tesukker og mandelflager. Bag kringlen ved 225 grader C. alm. ovn ca. 15 minutter. Tips: Hakket pomeranskal kan også kommes i kringlen. I stedet for smør, sukker og marcipanfyld kan kringlen fyldes med kagecreme. Når kringlen er bagt, glaseres den med hvid glasur. |
|
Opskriften er vist 118447 gange,
og udskrevet 3481 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (25 stemmer) |
|
Kommentarer Ivalu - 2020-11-28 12:38:16 Rigtig lækker kringle! Min mor lavede den altid da jeg var barn til fødselsdage, og nu er det mig der laver den til fødselsdage. Altid et hit. Hipse - 2018-03-04 09:51:23 En nem og meget lækker kringle. Den kan fryses og kan med stor succes lunes i ovnen. Den kan også lægges sammen og fryses rå, så skal den tø op ved stuetemperatur og hæve derefter. Dorthea - 2014-01-09 09:47:17 Virkelig god og anvendelig opskrift! lg - 2012-02-16 15:42:07 Skøn kringle. nem og let at tilrette egne lyster. Jeg skiftede sukaterne ud med flere rosiner, og puttede hakkede hasselnødder på...med succes:-) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne