Fødselsdagskringle

Fødselsdagskringle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Kringle 1 Kringle
KagerRet : Kager - Kringle - Kringler

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :      Red :
Fødselsdagskringle, billede 4 Fødselsdagskringle, billede 1 Fødselsdagskringle, billede 2 Fødselsdagskringle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
25 gram Gær, frisk
0.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
  Fyld:
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
80 gram Ren rå marcipan
40 gram Sukat, kandiseret Sukat er kandiseret skal af citrusfrugter.

1 tsk. vejer 3.2 gram
1 spsk. vejer 9.7 gram
1 dl. vejer ca. 65 gram
50 gram Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
   
  Pensling:
Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Drys:
Perlesukker/Tesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Mandelflager En pose mandelflager indeholder ca. 50 gram.
   
Opskrift:
Smuldr fedtstofffet i melet. Rør gæren ud i koldt fløde. Lav en fordybning i mel-fedtstofblandingen og kom gæren heri. Tilsæt de sammenpiskede æg og sukker og slå dejen sammen. Ælt den godt.

Rul dejen ud til at aflangt stykke ca. 70 cm langt.

Rør smør og sukker sammen til fyld og fordel det som en stribe ned langs midten af dejstykket. Riv marcipanen på den grove side af råkostjernet over fyldet. Drys med hakket sukat og rosiner.

Saml dejen om fyldet, form dejen til en kringle og læg den på sammenføjningen. Stil kringlen koldt mindst et par timer eller natten over.

Pensl med æg og drys med tesukker og mandelflager. Bag kringlen ved 225 grader C. alm. ovn ca. 15 minutter.

Tips:

Hakket pomeranskal kan også kommes i kringlen. I stedet for smør, sukker og marcipanfyld kan kringlen fyldes med kagecreme. Når kringlen er bagt, glaseres den med hvid glasur.





karakterer:
Opskriften er vist 118744 gange,
og udskrevet 3485 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (25 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 19041 (4533 kcal)
KJ pr. Kringle 19041 (4533 kcal)
Vægt ialt 1059 gram
Vægt pr. Kringle 1059 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1798 KJ (428 kcal)
Protein 5.9 gram
Fedt 26.8 gram
Kulhydrat 42.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-11-28 12:38:16
Rigtig lækker kringle! Min mor lavede den altid da jeg var barn til fødselsdage, og nu er det mig der laver den til fødselsdage. Altid et hit.

  -   2018-03-04 09:51:23
En nem og meget lækker kringle. Den kan fryses og kan med stor succes lunes i ovnen. Den kan også lægges sammen og fryses rå, så skal den tø op ved stuetemperatur og hæve derefter.

  -   2014-01-09 09:47:17
Virkelig god og anvendelig opskrift!

  -   2012-02-16 15:42:07
Skøn kringle. nem og let at tilrette egne lyster. Jeg skiftede sukaterne ud med flere rosiner, og puttede hakkede hasselnødder på...med succes:-)