Dyrekølle i gryde med kraftig sauce
Hovedingrediens : Rådyr - Dyrekølle Kilde : Augustenborgs opskriftsamling Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rådyrsteg:
Skrab eventuelt kødet og lad det ligge fremme i 30 – 60 minutter. Brun fedtstoffet i en tilpas stor stegegryde, så stegen ikke ligger helt ud til kanten. Vend stegen og brun den godt over middel varme. Skræl løgene og skær dem i både. Lad dem stege med i gryden, når halvdelen af stegen er brun. Tilsæt salt, peber, øl, vand, laurbærblad og enebær. Lad stegen simre under låg i 1 ¼ - 1½ time. Kontroller temperaturen med et stegetermometer. Ved 70 grader er kødet rosa indeni og færdig. Tag stegen op og læg den på et skærebræt med folie over. Si skyen i et litermål og tilsæt vand, så der bliver 5 dl. Hæld skyen i en kasserolle. Sauce: Bland hvedemel og koldt vand og hæld det i skyen. Lad den koge op under stadig omrøring. Lad den simre i 3 minutter. Tilsæt fløde, creme fraiche og madeira. Lad det koge uden låg i 5 minutter og smag til med salt og peber. Skær stegen i tynde skiver og server med Hasselbackkartofler, minimajs, broccoli eller grønne bønner, gele og syltede løg. |
|
Opskriften er vist 100446 gange,
og udskrevet 2660 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Ane - 2017-06-10 14:14:24 God steg. Dejlig fyldig sovs bent-henriksen - 2017-01-01 10:51:52 Hvorfor bliver stegen sommetider grødagtig indeni? anonym - 2008-10-10 12:34:21 Fantastisk med Elgkød også. Keld - 2007-08-10 10:17:11 Smager kanon godt har lavet det mange gange Esther - 2005-01-01 01:01:01 sovsen er for kedelig. Evt. tilføj noget skimmelost? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne