Dyrekølle i gryde med kraftig sauce

Dyrekølle i gryde med kraftig sauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Rådyr - Dyrekølle

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :      Red :
Dyrekølle i gryde med kraftig sauce, billede 4 Dyrekølle i gryde med kraftig sauce, billede 1 Dyrekølle i gryde med kraftig sauce, billede 2 Dyrekølle i gryde med kraftig sauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.rådyrkølle med ben
2 spsk.smør
3 løg
1.5 tsk.salt
0.5 tsk.groftmalet sort eller hvid peber
1 flaskelyst øl
1–2 dl.vand
1 laurbærblad
1 spsk.knust enebær
 
 Sauce:
5 dl.sky
3 spsk.hvedemel
1 dl.vand
1 dl.piskefløde
0.5 dl.creme fraiche
2 spsk.madeira eller solbærgele
 salt
 peber
 
Opskrift:
Rådyrsteg:
Skrab eventuelt kødet og lad det ligge fremme i 30 – 60 minutter. Brun fedtstoffet i en tilpas stor stegegryde, så stegen ikke ligger helt ud til kanten. Vend stegen og brun den godt over middel varme.

Skræl løgene og skær dem i både. Lad dem stege med i gryden, når halvdelen af stegen er brun. Tilsæt salt, peber, øl, vand, laurbærblad og enebær.

Lad stegen simre under låg i 1 ¼ - 1½ time. Kontroller temperaturen med et stegetermometer. Ved 70 grader er kødet rosa indeni og færdig.

Tag stegen op og læg den på et skærebræt med folie over. Si skyen i et litermål og tilsæt vand, så der bliver 5 dl. Hæld skyen i en kasserolle.

Sauce:
Bland hvedemel og koldt vand og hæld det i skyen. Lad den koge op under stadig omrøring. Lad den simre i 3 minutter.

Tilsæt fløde, creme fraiche og madeira. Lad det koge uden låg i 5 minutter og smag til med salt og peber.

Skær stegen i tynde skiver og server med Hasselbackkartofler, minimajs, broccoli eller grønne bønner, gele og syltede løg.





karakterer:
Opskriften er vist 100446 gange,
og udskrevet 2660 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-06-10 14:14:24
God steg. Dejlig fyldig sovs

  -   2017-01-01 10:51:52
Hvorfor bliver stegen sommetider grødagtig indeni?

  -   2008-10-10 12:34:21
Fantastisk med Elgkød også.

  -   2007-08-10 10:17:11
Smager kanon godt har lavet det mange gange

  -   2005-01-01 01:01:01
sovsen er for kedelig. Evt. tilføj noget skimmelost?