Lammeryg a la provencale

Lammeryg a la provencale, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammeryg

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1.5 dobbelt lammeryg
6 fedhvidløg
1 dl.olivenolie
100 g.smør/margarine
1 tsk.timian
4 tomater
0.5 dl.vermouth
500 g.små champignon
 salt
 peber
 
Opskrift:
Pil alle hvidløgsfeddene, skær dem i små splinter og stik dem ind i stegen. Gnid den med olie og drys timian på.

Anbring lammeryggen på en ovnrist i bradepanden, hæld lidt vand i bunden. Steg den ved 160 grader i 45 min. til stegetermometret viser 75 grader (stegen pensles af og til med smeltet smør).

Hæld skyen fra stegen, som evt. brunes efter ved 250 grader eller under grill de sidste 10 min. af stegetiden.

Svits de rensede svampe i lidt smør på en pande. Hold dem varme.

Tomaterne skæres en gang over og drysses med en blanding af de sidste 3 hvidløg. der er hakket med 1/2 bundt persille. Stil dem i ovnen de sidste 10 min.

Kog skyen op med vermouth og resten af det smeltede smør og jævn den lidt.

Server med Smørstegte aspageskartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 21568 gange,
og udskrevet 993 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-03-13 20:56:22
hvad med svampene

  -   2007-01-13 18:59:07
jeg har ikke smagt men tror den er god !