Nemme tebirkes
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gæren opløses I den kolde mælk. Hvorefter de øvrige ingredienser tilsættes. Dejen rulles derefter ud I et stykke på ca. 20 X 65 cm. Overfladen pensles med æg.
De yderste tredjedele foldes ind over hinanden således at dejen er i tre lag. Den sammenlagte dej vendes med bunden i vejret, pensles med æg, drysses med birkes og skæres ud i 16 lige store stykker, som anbringes på en plade, tildækkes og hæver til dobbelt på et lunt sted ca. 5 kvarter. Bages på nederste rille ved 210 grader C. alm. ovn i ca 10 minutter. Ovnen skal have rette temperatur fra starten. Dybfrysning: Brødet lægges i en plasticpose eller pakkes i aluminiumsfolie eller frysefolie, mens det endnu er håndvarmt og opbevares i dybfryseren ved 18 grader C i ca. 6 måneder. Optøning: I stuetemperatur optøes brødet på køkkenbordet indpakket i fryseembalagen på 25 minutter. I en forvarmet ovn. 220 grader C. alm. ovn optøes brødet på ca. 1-2 minutter, pas på, brødet skal ikke ristes, kun lunes på hver side til det er optøet. |
|
Opskriften er vist 200294 gange,
og udskrevet 4980 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (74 stemmer) |
|
Kommentarer Lone kalb andresen - 2022-07-24 08:39:25 Kan man lægge dem i fryseren og så varme op em næste dag Else Søndergård - 2021-04-04 12:59:56 Hvordan får jeg 16 stk ? Der kan kun laves 10 Gitte - 2020-10-08 13:25:36 De er de mest lækre birkes jeg ved, har bare problemer med at de “ vælter “ 😋😅 |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne