Æbletrekanter

Æbletrekanter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Æbletrekanter, billede 4 Æbletrekanter, billede 1 Æbletrekanter, billede 2 Æbletrekanter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

50 gram Gær, frisk
2 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 spsk. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
150 gram Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
25 gram Hasselnødder 1 dl. hele hasselnødder vejer ca. 60 gram
   
  Pensling:
Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Gæren røres ud i vandet og dejen æltes sammen og stilles til hævning 45 minutter.

Fyld:
Æblerne rives med skral, nødderne hakkes og fyldet røres sammen.

Dejen æltes let igennem, rulles ud i ca. 1/2 cm tykkelse og udskæres i firkanter på 10x10 cm. 1 tsk. fyld lægges på hver. Fold over fyldet til trekanter. Tryk kanterne sammen med en gaffel. Lad efterhæve på pladen ca. 20 minutter.

Pensl med sammenpisket æg og bag ca. 15 min. ved 200 grader C.

Tips:

Drys evt. med lidt kanelsukker.





karakterer:
Opskriften er vist 11173 gange,
og udskrevet 247 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13346 (3177 kcal)
KJ pr. stk. 1112 (264 kcal)
Vægt ialt 851 gram
Vægt pr. stk. 70 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1567 KJ (373 kcal)
Protein 4.6 gram
Fedt 23.8 gram
Kulhydrat 37.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu