Flødehorn
Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smør og og fløde varmes til smørret er smeltet.
Hæld det over i et andet fad, og når det er håndvarmt smuldres gæren i. Æg og æggeblomme piskes sammen med sukkeret og blandes i. Melet æltes i til slut. Slå dejen godt op ad siden af fadet inden den stilles til hævning. Lad den hæve 30 minutter. Dejen slås sammen og deles i 4 lige store dele. Lav en bolle af hvert stykke dej og rul den ud til en cirkel, 15 cm i diameter. Del hver cirkel i 4 og form nu hver trekant til horn ved at rulle dem sammen fra den brede side. Læg hornene på en bageplade og lad dem hæve 20 minutter. Pensl nu hvert horn med sammenpisket æg og fløde, og drys med hakkede mandler og tesukker. Hornene bages ved 200 grader på midterste rille, til de er smukt gyldne, ca. 15-20 minutter. Tips: Som meget andet gærdej smager disse flødehorn bedst friskbagte. |
|
Opskriften er vist 19709 gange,
og udskrevet 1149 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne