Rugboller med gullerod 02
Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder Indsendt : Red : |
|
|
Bland vand og yoghurt og rør gæren ud heri, Tilsæt salt, koriander og gulerødder, Rør rugmelet i og hvedemelet lidt ad gangen. Ælt dejen så den akkurat slipper hænderne, den må ikke blive for tør. Stil den til hævning i 1 time.
Ælt dejen igennem og form 12 boller. Efterhæv i ca 20 minutter. Rids med en kniv en ridse i hver bolle og pensl dem med vand. Bages i ovnen midt i i ca 20 minutter ved 225 grader.( Fahr.437 ) Man kan sætte en skål vand i bunden af ovnen. Afkøles på en rist. Kan fryses. |
|
Opskriften er vist 17213 gange,
og udskrevet 611 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (7 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2012-04-08 15:59:39 Super gode, jeg lavede dem dog med grahamsmel og kærnemælk, plus lidt honning. Istedet for yoghurt og rugmel. lbb - 2005-01-01 01:01:01 god opskrift, men har også tilsat 1 tsk. olivenolie og brugte tykmælk i stedet for yougurt, da det lige var hvad jeg havde i køleskabet. Temp. er lige i overkanten i en varmluftovn, så jeg gik ned på 200 grader i 15 min. tina - 2005-01-01 01:01:01 Rigtig gode boller - jeg har dog lavet min egen variation - tilsætter 25 gr. smeltet smør og bruger istedet groft rugmel - hvilket absolut ikke gør bollerne dårligere. - Iøvrigt rigtigt godt tip at sætte vand i oven. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne