Rugboller med gullerod 02

Rugboller med gullerod 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 dl.lunkent vand
2 dl.yoghurt
25 g.gær
 tsk.salt
1 tsk.koriander ( kan udelades)
125 g.rugmel
2 fintrevet gulerødder
400 g.hvedemel
 
 
Opskrift:
Bland vand og yoghurt og rør gæren ud heri, Tilsæt salt, koriander og gulerødder, Rør rugmelet i og hvedemelet lidt ad gangen. Ælt dejen så den akkurat slipper hænderne, den må ikke blive for tør. Stil den til hævning i 1 time.

Ælt dejen igennem og form 12 boller. Efterhæv i ca 20 minutter. Rids med en kniv en ridse i hver bolle og pensl dem med vand.

Bages i ovnen midt i i ca 20 minutter ved 225 grader.( Fahr.437 ) Man kan sætte en skål vand i bunden af ovnen.

Afkøles på en rist. Kan fryses.





karakterer:
Opskriften er vist 17171 gange,
og udskrevet 611 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-04-08 15:59:39
Super gode, jeg lavede dem dog med grahamsmel og kærnemælk, plus lidt honning. Istedet for yoghurt og rugmel.

  -   2005-01-01 01:01:01
god opskrift, men har også tilsat 1 tsk. olivenolie og brugte tykmælk i stedet for yougurt, da det lige var hvad jeg havde i køleskabet. Temp. er lige i overkanten i en varmluftovn, så jeg gik ned på 200 grader i 15 min.

  -   2005-01-01 01:01:01
Rigtig gode boller - jeg har dog lavet min egen variation - tilsætter 25 gr. smeltet smør og bruger istedet groft rugmel - hvilket absolut ikke gør bollerne dårligere. - Iøvrigt rigtigt godt tip at sætte vand i oven.