Jægerkonens dyreryg
Hovedingrediens : Rådyr - Dyreryg Indsendt : Red : |
|
|
Skær hinderne af kødet og læg det i et fad. Skær grønsagerne til marinaden i små stykker, bland dem med vin, vineddike, olie og krydderier. Hæld marinaden over kødet. Stil det i køleskabet i 2 døgn og vend det nogle gange undervejs.
Tag kødet op, tør det og gnid det med salt og peber. Dæk det med spækskiver, stik et stegetermometer i og læg dyreryggen på en rist over bradepanden. Si marinaden over i en kasserolle og lad den koge et par minutter. Steg kødet ved 175 grader i 1 – 1½ time. Øs med marinaden et par gange, under stegningen. Når termometeret viser 65 ˚ er kødet rødt / rosa og ved 75 grader er det gennemstegt. Lad stegen hvile lidt under folie. Si skyen i en lille karserolle, kog den op og tilsæt fløde. Smag til med gele myseost, salt og peber. Rør melet ud i lidt vand og jævn saucen. Skær fileten løs og skær den i fine skiver. Læg kødet tilbage så dyreryggen ser hel ud. Serveres med Hasselbackkartofler, grønsager, syltede løg og rønnebærgele. |
|
Opskriften er vist 56900 gange,
og udskrevet 1299 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (5 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2017-12-30 20:48:25 Den bliver ødelagt med den alt for lange stege tid!! christine. - 2011-11-14 14:04:23 ja det er en lækker opskrift. den skal jo være saftig og rosa sådan en fin steg. anonym - 2009-12-28 11:38:16 Rødt ved ca. 62 grader - gennemstegt ved 75 grader. Har tænkt på det samme, og fandt disse temperaturer på et andet site. Allan - 2005-01-01 01:01:01 Det var dejligt med stegetermometertemperaturerne så man kan være sikker på at den ikke bliver alt for tør - jeg glæder mig |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne