Jægerkonens dyreryg

Jægerkonens dyreryg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Rådyr - Dyreryg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1500 g.dyreryg
1.5 tsk.salt
0.5 tsk.peber
50 g.tynde spækskiver
 
 Marinade af:
1 gulerod
1 løg
1 stykkeselleri
0.5 flaskerødvin
1 dl.vineddike
0.5 dl.majsolie
1 kvisttimian (1 tsk.)
1 laurbærblad
6 Peberkorn, sorte knuste
8 knusteenebær
 et par persillestilke
 
 Sauce:
4–5 dl.stegesky
2 dl.piskefløde
 rønnebær eller ribsgele
1 spsk.reven myseost
 salt
 peber
1–2 spsk.hvedemel
 
Opskrift:
Skær hinderne af kødet og læg det i et fad. Skær grønsagerne til marinaden i små stykker, bland dem med vin, vineddike, olie og krydderier. Hæld marinaden over kødet. Stil det i køleskabet i 2 døgn og vend det nogle gange undervejs.

Tag kødet op, tør det og gnid det med salt og peber. Dæk det med spækskiver, stik et stegetermometer i og læg dyreryggen på en rist over bradepanden.

Si marinaden over i en kasserolle og lad den koge et par minutter. Steg kødet ved 175 grader i 1 – 1½ time. Øs med marinaden et par gange, under stegningen. Når termometeret viser 65 ˚ er kødet rødt / rosa og ved 75 grader er det gennemstegt. Lad stegen hvile lidt under folie.

Si skyen i en lille karserolle, kog den op og tilsæt fløde. Smag til med gele myseost, salt og peber. Rør melet ud i lidt vand og jævn saucen. Skær fileten løs og skær den i fine skiver. Læg kødet tilbage så dyreryggen ser hel ud.

Serveres med Hasselbackkartofler, grønsager, syltede løg og rønnebærgele.





karakterer:
Opskriften er vist 56778 gange,
og udskrevet 1299 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-12-30 20:48:25
Den bliver ødelagt med den alt for lange stege tid!!

  -   2011-11-14 14:04:23
ja det er en lækker opskrift. den skal jo være saftig og rosa sådan en fin steg.

  -   2009-12-28 11:38:16
Rødt ved ca. 62 grader - gennemstegt ved 75 grader. Har tænkt på det samme, og fandt disse temperaturer på et andet site.

  -   2005-01-01 01:01:01
Det var dejligt med stegetermometertemperaturerne så man kan være sikker på at den ikke bliver alt for tør - jeg glæder mig