Sesamboller
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Sesamfrø Indsendt : Red : |
|
|
Smuldr gæren i dejfadet. Smelt smørret i en kasserolle, tilsæt mælken og varm det op til 37º.
Hæld blandingen over gæren og rør rundt, til den er opløst. Tilsæt salt, sesamfrø og det meste af melet. Ælt det sammen til en smidig dej. Hæver tildækket i ca. 40 min.
Hæld dejen ud på bagebordet og ælt den ud til en pølse og del den i 12 stykker. Form den til runde boller. Læg dem tæt ved siden af hinanden i en smurt form – tærteform, stegepande eller aluform. Hæver tildækket, til de ser lette og luftige ud, ca. 30 min. Pensles med sammenpisket æg og drysses med sesamfrø.
Bages midt i ovnen i ca. 20 min ved 225º.
Afkøles i formen. Vendes ud og serveres, helst lune.
Tips: Velegnede ti suppe, men smager også godt med smør og marmelade til en kop aftenthe. |
|
Opskriften er vist 22116 gange,
og udskrevet 471 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (5 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2010-10-05 14:45:40 Okay, jeg har fulgt opskriften til punkt, men der er da noget helt galt. bollerne vil ikke hæve og de er bare rå dej indeni selvom jeg har givet dem 25 min. ved 225 grader. salle - 2008-01-21 09:59:08 de er gode tror jeg jeg skal spise dem i morgen mmm |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne