Klidboller
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Hvedeklid Fedtfattig opskrift Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hvedeklid og ymer røres sammen og står tildækket til næste dag.
Lunkent vand og gær røres sammen. Hvedeklid, smeltet margarine samt de øvrige ingredienser tilsættes. Dejen æltes godt igennem. Stilles til hævning et lunt sted ca. 30 minutter. Dejen slåes ned og formes til boller. Efterhæver på pladen ca. 15 minutter. Pensles med vand. Bages ca. 30 minutter ved 225 grader C. alm. ovn. |
|
Opskriften er vist 85849 gange,
og udskrevet 1511 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (11 stemmer) |
|
Kommentarer Gerda - 2019-10-15 14:19:57 Rigtig gode samme dag. Linett - 2011-02-28 10:12:18 Man kan sagtens bruge olie i stedet for magarine Camilla - 2011-02-25 12:40:26 Man kan skifte yoghurten med græsk yoghurt, og govhvede med rugmel men så pas på med hvede melet, jeg brugte ca. 350 gr. Bagetiden er max 15 min, men absolut en dejlig bolle ;-) Lotte - 2011-02-17 15:16:48 Skiftede hvedeklidene ud med knækkede rugkerner og det var super. anonym - 2011-02-17 15:01:04 Ingen bolle skal bage i 20 eller 30 minutter !!!!! Jeg tror der er byttet om på hævetid og bagetid.. lad dem hæve i 30 min og bage i max 15 minutter.. Per - 2009-07-11 14:53:45 Vi bagte dem i alm. ovn, og de kunne nøjes med omkring 20 minutter. Skorpen blev ret hård. Anette - 2005-01-01 01:01:01 superlækre |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne