Flutes

Flutes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Flutes 3 Flutes
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Flutes

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :
Flutes, billede 4 Flutes, billede 1 Flutes, billede 2 Flutes, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Gær, frisk
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Lunkent vand og gær røres sammen. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes godt igennem. Stilles til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Dejen slåes ned og deles i 3 dele, der hver rulles til en pølse i bagepladens længde. Efterhæver på pladen ca. 45 min.

Ridses og pensles med vand

Bagetid: 15-20 min. ved 225 grader C. alm. ovn.





karakterer:
Opskriften er vist 476626 gange,
og udskrevet 11205 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (218 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8014 (1908 kcal)
KJ pr. Flutes 2671 (636 kcal)
Vægt ialt 847 gram
Vægt pr. Flutes 282 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 946 KJ (225 kcal)
Protein 5.9 gram
Fedt 2.6 gram
Kulhydrat 45.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-11-09 00:01:23
Hvordan hænger 3 dl. vand sammen med 500 g. mel? Jeg måtte stoppe med at hælde mel i, da jeg havde hældt 300-350 g. mel i, da dejen ikke kunne opsuge mere. Der blev to fine flute ud af det, ikke tre. Jeg er spændt på at smage på dem. Måske er de blevet tørre, og måske er de blevet for salte, for jeg havde desværre kommet salt i, inden den reducerede melmængde.

  -   2023-01-22 18:46:19
De er simpelthen de nemmeste flutes man kan lave. Det tager lidt længere tid med de 2 x hævning , men de sidder altid lige i skabet .

  -   2022-11-14 16:51:39
super lækre

  -   2022-07-04 16:05:19
Kan man bruge tørgær?

  -   2022-03-05 12:56:17
min favorit opskrift på flutes... De bliver helt vildt fantastiske...

  -   2021-08-23 13:18:52
Det er en meget pragtfuld opskrift. Rigtigt lækker smag. Kan godt anbefals :D

  -   2020-10-17 12:03:44
God plain opskrift på flütes. Glaserede dem med mælk, groft salt, hvidløg og rosmarin....Lækkert

  -   2020-07-27 12:15:55
Super grundopskrift som giver gode sprøde flutes

  -   2020-05-23 15:49:32
Dejlige og nemme flutes Har nogle gange puttet hvidløgspulver i Andre gange puttet oregano i Begge dele er super gode

  -   2015-02-04 11:59:34
Selvfølgelig kan de fryses :)

  -   2014-12-27 13:59:17
Nogen der ved om de kan fryses ?

  -   2013-09-11 12:45:16
Jeg lavede dejen med 700g hvedemel og 250g mørkt rugmel. Det blev rigtig godt. Derudover har jeg også sat flutes i ovnen ved 2. omgang hævning. 40 grader i 45min. De hævede helt fint :-) De skal spises i aften. :-)

  -   2012-08-19 18:22:14
Første gang jeg har bagt flutes men en rigtig god oplevelse. Erstattede 300 g af hvedemelet med 300 g fuldkornshvedemel, en fantastisk god skorpe og godt med bid i efter 5 min ekstra i ovnen.

  -   2012-07-10 11:45:50
Super gode flutes! Jeg kom 100g durummel, 50g solsikkekerner o kun 350g hvedemel i, i stedet for! - Virkelig lækkert! I stedet for at lave 3 lange flutes lavede jeg 10 små, og lod dem efterhæve i ovnen ved 40 grader som jeg havde læst som et forslag. Kan klart anbefales! :-)

  -   2012-03-18 08:52:24
godt flutes med fylde let at lave

  -   2012-01-14 16:44:53
SUPEEER kommer lige et feedback de står nu til hævning!

  -   2011-09-09 13:12:01
Er det fryse egnet

  -   2011-04-24 19:14:24
Flutes?? Det her dej er passet til franskbrød end flutes!

  -   2010-08-14 22:41:12
Super gode flutes!

  -   2010-07-14 09:48:06
meget gode. Har koldhævet dejen i 1 døgn. Formet flytesne. Også som 3 flettede tynde pølser. Efterhævet ved stuetemp i ca 30 - 40 min. Bagt som foreslået, på bagepapir og rist. Men med en lille skål vand til "dampbagning". Sprød skorpe og fyldig krumme. Anbefalelseværdige.

  -   2010-06-26 19:24:45
Gode standard flutes, jeg erstattede 200g hvedemel med duerummel.

  -   2010-03-06 16:35:01
jeg synes ikke de er så gode, men sprøde, det er de. godt råd med at stille dem ind i ovnen og hæve ved 40grader.

  -   2010-02-04 22:25:55
Har lige prøvet at udskifte 150 g af melet med mæsk,(den korn som er tilbage fra brygning af øl.) det er bare rigtig godt. lidt oregano idejen er også godt

  -   2009-12-30 12:52:38
Jeg kan ikke få dejen til at fungere.. Den hæver fint, men de bliver tunge og tørre i det, når de bages :(

  -   2009-08-15 18:08:06
Jeg kommer hørfrø og 5-kornsblanding i - det gør de lidt sundere og grovere.

  -   2009-05-19 14:57:17
hva¨ sker der for jer ?! de blir heeeelt vildt tørre og ulækre ! (godt jeg ikh er franskmand !)

  -   2008-12-26 01:55:54
ulækkert at komme farvestof i til børnebørn - med mindre det er naturlig kemi - check E-nummerbogen fra NNF m.fl.

  -   2008-12-11 15:13:37
Jeg synes, at de er rigtig gode. Jeg kommer et par skefulde 5-kornsblanding samt et par skefulde hørfrø i.

  -   2008-10-02 11:48:00
Det er en virkelig god opskrift, man kan også komme noget farve stof i så det bliver nogle farver. det gør jeg tit til mine børnebørn. Venlig hilsen Anne-Lise

  -   2008-05-30 17:45:20
simpel, men ganske gode flute - 8 "svin" herfra :) Umærket ide, at lade dejen hæve i ovnen ved 35-40 grader.

  -   2008-05-13 20:09:51
De er okay, men ikke noget specialt.

  -   2007-07-24 12:11:16
de er fantastiske, har slet ingen problemer med at de bliver sprøde ellerr noget, jeg stiller min ovn på 40grader og så ryger de ellers derind til hævning det virker

  -   2005-01-01 01:01:01
dejen er også rigtig til mini flutes

  -   2005-01-01 01:01:01
Er særdeles velegnet til pizzabunde også. Bilver ekstra god ved at tilsætte en dåse tomatpasta

  -   2005-01-01 01:01:01
Gode flyt er gode sammen med snegle

  -   2005-01-01 01:01:01
lidt tørre, svære at få sprøde