Dyreryg 02
Hovedingrediens : Rådyr - Dyreryg Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Ryggen placeres i enog gnides i en bradepande med kødsiden opad, brunes af i en 250 grader C. alm. ovn i ca. 10 minutter.
Ryggen gnides med gul sennep, salt og peber. Ryggen, dækkes med afhøvlede kolde smørstykker og sættes i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn. Efterhånden som smørret smelter afhøvles resten af smørret og lægges på. Efter 20 minutter hældes æblejuicen i bradepanden og stegen dryppes ofte med stegeskyen. Når kødet er mørt (ca. 30 minutter) tages ryggen ud og hviler i 20 minutter inden udskæring. Skyen sies, indkoges med fløden og jævnes evt. med lidt mel udrørt i fløde eller æblejuice, smages til med salt, peber og evt. lidt ribsgele. Skær filet’en hel fra ryggen og udskær den i skiver og læg dem tilbage på rygbenet. Serveres med små hele kogte kartofler ristet på panden i ½ olie ½ smør og drysset med paprika, salt og peber under stegningen |
|
Opskriften er vist 139075 gange,
og udskrevet 4918 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (70 stemmer) |
|
Kommentarer Mogens lauridsen - 2015-01-01 17:36:03 Forrygende ret. Mosten passer bare perfekt og giver en smule syrlighed til saucen, der bare matcher dyreryggen. Ikke sidste gang, der kommer frem. Glemte forøvrigt rochefeurth som planlagt, men jeg glemte den efter en smagsprøve. Næste gang måske? anonym - 2013-04-07 20:46:44 helt iorden men glemte fløden men det gjore ikke noved anonym - 2010-06-11 20:42:30 Jeg vil prøve at lave den på grillen i morgen :) Per - 2008-10-20 23:10:32 På billedet har vi brugt kogte bønner og hele ristede champignon som ekstra tilbehør. Erik - 2007-02-16 22:38:44 Det var bare guf. Kom en lille klat gorgonzola i sovsen |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne