Langtidsbearbejdet pizzadej
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Italien Indsendt : Red : |
|
|
Rør gæren ud i 1 dl. lunkent vand.
Sigt melet i en røreskål og lav et hul i midten til salt, sukker, olivenolie samt den opløste gær Slå dejen godt sammen med hænderne og tilsæt gradvist resten af vandet, indtil der opnås en fast og let klæbrig dej. Tag de op og ælt den færdig på et meldrysset bord og tilsæt resten af melet. Gem en smule mel til at drysse bordet og dejen med. Fold dejen dobbelt og arbejd fra midten ud mod siderne. Efter et par minutter optager dejen ikke mere mel. Fortsæt æltningen i ca 20 minutter. Lad derefter dejen hæve et varmt sted i 2 timer. Dæk skålen til med et fugtigt viskestykke. Efter 2 timer er dejen hævet til dobbelt størrelse. Forvarm ovnen til 200 grader. Del dejen i to og rul den ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Vend af og til dejen. Den udrullede dej skal være ca 5 mm. tyk. Beklæd formen og skær det overskydende dej fra. Fordel fyldet på pizzabunden. Bages i ca. 12 minutter til dejen er sprød og gylden. |
|
Opskriften er vist 24029 gange,
og udskrevet 428 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (63 stemmer) |
|
Kommentarer Marie - 2005-01-01 01:01:01 ved ikke om det bare er mig, men synes dejen er meget hård at ælte Henrik - 2005-01-01 01:01:01 Hvad er fordelen/udbyttet ved at forarbejde dejen i hele 20 minutter? Anna - 2005-01-01 01:01:01 go' pizzabund! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne