Krondyrmørbrad med Nødderagout og Orangepærer
Hovedingrediens : Kronhjort - Hjort - Hjortemørbrad Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Krondyrmørbrad:
Dup krondyrmørbraden tør med køkkenrulle. Drys med salt og peber og brun dem på alle sider i en gryde. Læg dem i et ildfast fad og steg videre i ovnen på 180 grader C. alm. ovn i 15 minutter. Lad kødet hvile i 15 minutter inden det skæres i tynde skiver og serveres. Nødderagout: Skær persillerod, knoldselleri og gulerod i tern og kom det hele i en stegegryde med olie. Skær porrerne i tynde ringe og kom dem i gryden. Tilsæt dernæst broccolien i små buketter. Da grøntsagerne ikke skal være bløde, må alt dette højst tage 10 minutter. Sluk gryden, tilsæt portvin og smag til med salt og peber. Lige før servering tilsættes de hakkede nødder og persille. Orangepærer: Kog de skrællede og delte pærer i appelsinsaften i 10 minutter. Tag pærerne op og drys dem over med revet appelsinskal. Server dem til Krondyrmørbraden. |
|
Opskriften er vist 82365 gange,
og udskrevet 4364 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (15 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2009-07-05 17:08:18 Krøndyrmørbrader på 325-425 g. kan bla. købes på frost i Føtex Jeanette Bevensée - 2005-01-01 01:01:01 Yderst lækker ret, som kun kan anbefales.Tips. Kom kun persille i den portion ragout du servere. En eventuel rest vil ikke være egnet til opvarmning, da persille kan udvikle toxiner( giftstoffer) ved genopvarmning. Ved opvarmning af mørbrad, læg den på en tallærken med en beholder over, og sæt det over som låg på tilbehøret. Kødet bliver ikke tørt. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne