Kalkunlasagne

Kalkunlasagne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2

HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Kalkun - Hakket kalkunkød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 ds.hakkede tomater (ca. 400 g)
1 lillegrofthakket zittauerløg (ca. 1 dl)
2 småknuste fed hvidløg
2 tsk.tørret oregano
1 tsk.groft salt
 
10 g.smør
250 g.hakket kalkunkød (9% fedt)
 
2.5 dl.Mornaysauce
6 tørrede, forkogte lasagneplader (ca. 100 g)
 
 Tilbehør:
150 g.salat af fx romainesalat
 gulerod
 ærter
 
120 g.landbrød
 
Opskrift:
Bland de hakkede tomater, løg, hvidløg, oregano og salt til en tomatsauce.

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødet i 2 min. til det smuldrer og skifter farve.

Fordel tomatsauce, svitset kød, Mornaysauce og lasagneplader i en brødform på 1 1/2 liter således: Kom først 1 dl tomatsauce i bunden af formen. Fordel dernæst 1 dl kød, 1/2 dl Mornaysauce og 1/3 af lasagnepladerne. Fortsæt i nævnte rækkefølge - slut med resten af Mornaysaucen. Pres let, så saucen dækker.

Bag lasagnen midt i ovnen Ca. 40 min. ved 200 grader C.

Lad lasagnen trække tildækket på køkkenbordet i 10 min.

Tips:

Du kan også bruge hakket oksekød i lasagnen.





karakterer:
Opskriften er vist 19769 gange,
og udskrevet 569 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-04-09 16:07:30
Har lavet denne lasagne i mange år (ofte med oksekød), den er altid populær, let at tilberede og smager supergodt! Lader den ikke længere stå under folie i 10 minutter, da vi synes den smager bedre, når den er lidt sprød og lige kommet ud af ovnen. Mums!

  -   2008-06-11 12:11:39
Lav kødet sammen med sovsen, så får det mere smag. Desuden vil bacon i tern give en rigtig god smag!!