Citronmarineret laks
Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Laksen skæres i skiver, der lægges lagvis i et fladt fad. Der drysses friskkværnet peber på hvert lag. Til sidst hældes saften af citronerne og appelsinen over. Saften skal dække laksen. Stilles koldt i 2 døgn.
Man kan tydeligt se hvornår retten er færdig, idet laksen skifter farve til en lækker lyserød kulør. Serveres på italiensk Filone, eller andet godt brød, med cremefraiche rørt op med rigelige mængder friskhakkede krydderurter. |
|
Opskriften er vist 109339 gange,
og udskrevet 1149 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (11 stemmer) |
|
Kommentarer Kathe Nørby - 2018-10-16 15:11:36 Jeg brugte både citron, lime og appelsinsaft. I stedet for den almindelige dressing, lavede jeg en mere spændende med creme fraiche, ingefær og chili. Brugte den som en del af en buffet og den var meget populær. Vibeke - 2011-11-17 10:06:15 Rigtig god forret, ja det tager 2 døgn, laksens struktur bliver som kogt/dampet laks, meget lækker og slet ikke sur :-) Og så gør det jo ikke noget at det samtidigt er super nemt. Amatøren gatsronomen - 2010-11-26 18:51:29 tager det virkelig 2 døgn???? Linda - 2008-12-19 14:11:57 Der skal beregnes ca 100 g laks pr person. Som der står i opskriften skal saften dække fisken. Ca en dl cremefraiche christina - 2005-01-01 01:01:01 til hvor manger personer??? anonym - 2005-01-01 01:01:01 hvor mange personer |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne