Stegt vildsvinekølle

Stegt vildsvinekølle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Vildsvin - Vildsvinekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Stegt vildsvinekølle, billede 4 Stegt vildsvinekølle, billede 1 Stegt vildsvinekølle, billede 2 Stegt vildsvinekølle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.udbenet vildsvinekølle eller bov
10 let knuste enebær
50 g.smør
2 dl.kogende bouillon
1 dl.portvin
1 dl.piskefløde
2 spsk.maizena
 ribsgelé
 
 Marinade:
7.5 dl.rødvin
1 snittet blegselleristilk
4 skivercitron
1 dl.olie
1 tsk.stødt oregano
1 smuldret timiankvist
1 lilleituskåret løg
1 laurbærblad
 
Opskrift:
Køllen afpudses. Alt til marinaden sammenpiskes grundigt og kødet lægges i marinaden 1 - 2 døgn.



Køllen tages derefter op, aftørres og gnides med enebær, strøs med salt og lægges i bradepanden. Smørret fordeles i små stykker ovenpå køllen, og den brunes ved kraftig varme ca. 225 grader C. alm. ovn.

Bouillon og halvdelen af marinaden hældes nu ved og den steger videre ved 180 grader C. alm. ovn. Dryppes af og til under stegningen. Efter 1 time hældes resten af marinaden ved og der steges endnu 1 time.

Skyen sies herefter fra, skummes og sættes over varmen sammen med portvin og fløde. Bringes til kogepunktet og jævnes nu med maizena, smag herefter til med ribsgele.

Serveres med smørbrunede kartofler, årstidens grøntsager eller en skål salat.





karakterer:
Opskriften er vist 214577 gange,
og udskrevet 7290 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (43 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-02-16 15:41:55
2 timer er for meget til en 1,5kg kølle

  -   2016-12-28 13:12:14
alt for meget rødvin, smager jo ikke af andet

  -   2010-01-22 00:20:13
Hvad slags boillion skal der bruges?

  -   2009-05-24 15:43:51
Rigtig god opskrift. Kan det laves på grillem ( weber)

  -   2008-11-04 22:22:21
Enig i det med skimmelosten. Desuden går man aldrig fejl af bacon viklet omkring køllen:)

  -   2008-02-06 17:30:47
Utrolig god mad. det er ikke sidste gang jeg spiser der

  -   2007-11-24 20:39:24
Utrolig dejligt mad og ikke mindst sovsen. Skær kødet i tynde skiver, så bliver det ikke overvældende og alle vil have mere, mere og mere ;-)

  -   2005-01-01 01:01:01
utrolig lækkert, blot mener jeg at der gerne må komme lidt skimmelost i sousen.