Auberginer med okseruller

Auberginer med okseruller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Auberginer med okseruller, billede 4 Auberginer med okseruller, billede 1 Auberginer med okseruller, billede 2 Auberginer med okseruller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dressing
3 dl. Tykmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Okseruller
600 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
0.5 tsk. Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
3 spsk. Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
3 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
100 gram Parmesanost. revet Revet:
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 50 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
   
  Auberginer
2 Aubergine 1 mellemstor aubergine vejer ca. 300 gram.
1.5 tsk. Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
5 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
1 spsk. Merian, frisk
1 tsk. Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
  Stegning:
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Dressing:
Rør tykmælken med salt og peber. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 1/2 time. Smag til.

Okseruller:
Rør kødet med salt. Tilsæt finthakket løg, presset hvidløg, friskhakket persille, ost, peber og æg. Rør mælken i lidt efter lidt. Rør rasp i. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 1/2 time.

Auberginer:
Fjern stilken fra auberginerne, skyl og flæk dem. Drys de hvide sider med salt og lad dem trække i ca. 1/2 time. Skyl auberginerne og tør dem godt.

Smelt halvdelen af smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits auberginerne på de hvide sider og tag dem op. Tilsæt resten af smørret og svits skalotteløg i tynde både, hvidløg i tynde skiver og tomater i tynde både, ca. 1 min. Tilsæt friskhakket merian og salt. Smag til.

Hæld tomatblandingen i en skål. Hæld vand, citronsaft og sukker i panden. Læg auberginerne heri med de hvide sider opad. Fordel tomatblandingen på auberginerne. Bring retten i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min.

Okseruller fortsat:
Form farsen - med våde hænder - til 16 små ruller (ca. 2 1/2 x 8 cm). Lad smørret gyldne i en pande. Steg okserullerne ved svag varme i ca. 3 min. på 3 sider (i alt ca. 9 min.).





karakterer:
Opskriften er vist 76035 gange,
og udskrevet 7201 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12822 (3052 kcal)
KJ pr. Pers. 3205 (763 kcal)
Vægt ialt 2621 gram
Vægt pr. Pers. 655 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 489 KJ (116 kcal)
Protein 7.3 gram
Fedt 8.1 gram
Kulhydrat 4.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-03-25 14:38:19
Lavede frikadellerne i går (lavede dog ikke det beskrevne tilbehør, men aubergine i tern og andre grønsager på panden + ovnkartofler + tzatziki til), og jeg synes at det var dejlig nemt at lave, og også ret lækkert, dog kunne frikadellerne godt have smagt af lidt mere - en anden gang vil jeg i hvert fald nok putte mere persille og mere hvidløg i.

  -   2008-11-08 13:00:11
Bådkartofler, med hvidløg og revet parmesanost, samt tomater, som tilbehør.. Det er bar' gur

  -   2008-10-16 17:37:43
Smagte dejligt. Jeg lavede ris til, som ekstra tilbehør, det fungerede godt. Dressingen droppede jeg. - Tror at tomatblandingen vil smage rigtig godt til frisk pasta?...

  -   2008-09-28 21:54:21
Jeg savnede noget mere tilbehør, tror at ovnkartofler vil passe godt til her.