|
|
|
Dressing
|
3 |
dl. |
Tykmælk3 dl. Tykmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
0.5 |
tsk. |
Salt, groft0.5 tsk. Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
|
|
|
Okseruller
|
600 |
gram |
Oksekød, hakket ca. 16% fedt600 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
|
0.5 |
tsk. |
Salt, groft0.5 tsk. Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
3 |
spsk. |
Skalotteløg3 spsk. Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
|
1 |
fed |
Hvidløg1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
|
3 |
spsk. |
Persille, frisk3 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
|
100 |
gram |
Parmesanost. revet100 gram Parmesanost. revet Revet:
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 50 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
1 |
|
Æg M/L, hele1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
|
1.5 |
dl. |
Sødmælk1.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
3 |
spsk. |
Rasp3 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
|
|
|
|
|
|
Auberginer
|
2 |
|
Aubergine2 Aubergine 1 mellemstor aubergine vejer ca. 300 gram.
|
1.5 |
tsk. |
Salt, groft1.5 tsk. Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
50 |
gram |
Smør50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
100 |
gram |
Skalotteløg100 gram Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
|
2 |
fed |
Hvidløg2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
|
5 |
|
Tomater, friske5 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
|
1 |
spsk. |
Merian, frisk1 spsk. Merian, frisk
|
1 |
tsk. |
Salt, groft1 tsk. Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
0.5 |
dl. |
Vand0.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
2 |
spsk. |
Citronsaft, friskpresset2 spsk. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
0.5 |
tsk. |
Sukker0.5 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
|
|
|
|
|
|
Stegning:
|
25 |
gram |
Smør25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
|
|
|
| |
Dressing:
Rør tykmælken med salt og peber. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 1/2 time. Smag til.
Okseruller:
Rør kødet med salt. Tilsæt finthakket løg, presset hvidløg, friskhakket persille, ost, peber og æg. Rør mælken i lidt efter lidt. Rør rasp i. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 1/2 time.
Auberginer:
Fjern stilken fra auberginerne, skyl og flæk dem. Drys de hvide sider med salt og lad dem trække i ca. 1/2 time. Skyl auberginerne og tør dem godt.
Smelt halvdelen af smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits auberginerne på de hvide sider og tag dem op. Tilsæt resten af smørret og svits skalotteløg i tynde både, hvidløg i tynde skiver og tomater i tynde både, ca. 1 min. Tilsæt friskhakket merian og salt. Smag til.
Hæld tomatblandingen i en skål. Hæld vand, citronsaft og sukker i panden. Læg auberginerne heri med de hvide sider opad. Fordel tomatblandingen på auberginerne. Bring retten i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min.
Okseruller fortsat:
Form farsen - med våde hænder - til 16 små ruller (ca. 2 1/2 x 8 cm). Lad smørret gyldne i en pande. Steg okserullerne ved svag varme i ca. 3 min. på 3 sider (i alt ca. 9 min.).
|