Kanelglaseret butterdej med æbler

Kanelglaseret butterdej med æbler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Diverse produkter - Butterdej

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
250 g.butterdej
100 g.kanelsukker
4 faste æbler
 lage af 5 dl. vand og 100 g. sukker
3 spsk.cremefraiche 38%
5 dl.god vaniljeis
4 spsk.små rosiner
 
 Vaniljecreme:
5 dl.mælk
75 g.sukker
2 æggeblommer
25 g.maizena
0.5 vaniljestang
 
Opskrift:
Optøet butterdej udrulles ret tyndt og deles i 12 kvadrater, som drysses med kanelsukker. Bages ved 175 grader til de er bagte og sukkeret glaseret, ca. 12. min.

Æblerne skrælles, skæres i tern på ½ cm og overhældes med varm sukkerlage. De skal trække heri et par timer til en let æblekompot, hvorefter de løber af i sigte.

Lad isen stå ude og blive blød nok til at rosinerne kan røres i, og sæt den atter i fryseren.

Vaniljecreme:
Mælken koges op med sukkeret og kornene fra vaniljestangen. Æggeblommer røres med maizena, og den varme mælk piskes heri. Varmes op til den jævner, afkøles og sigtes.

Anretning:
Vaniljecremen fordeles på 4 tallerkner. Herpå anrettes butterdej lagvis med æblekompot imellem. Rosinis i kugler serveres til.





karakterer:
Opskriften er vist 16708 gange,
og udskrevet 176 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.4    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu