Pizza sicilana (Med sardel og oliven)

Pizza sicilana (Med sardel og oliven), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

HovedretterRet : Hovedretter - Pizza

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej
25 g.gær
 dl.vand
2 spsk.olivenolie
1 knsp.salt
250-300 g.pizzamel
 
 Fyld:
2 dl.tomatsauce til pizza eller god tomatpure
4 tomater i skiver
2 ds.sardeller, 50 g.
12-14 sorte oliven
200 g.ost, groftrevet eller i skiver, f.eks. samsø, danbo, gruyer eller bel paese
2-3 spsk.revet parmesanost
2 spsk.olivenolie
 
Opskrift:
Dej:
Opløs gæren i den lune væske. Tilsæt olie, salt og mel lidt ad gangen og ælt dejen sej og smidig. Strø lidt mel over og lad dejen hæve ¾-1 time til dobbelt størrelse.

Del derefter dejen i to dele og rul dem ud ca. ½ cm. tykke og ca. 20 cm i diameter.

Læg de to udrullede bunde på bageplade med bagepapir og lad dem hæve ca. 30 minutter. Sæt dem i en 225 grader varm ovn og bag dem ca. 20 minutter

Fyld:
Fordel tomatsaucen på pizzadejen og læg tomatskiverne på. Kom de godt afdryppede sardeller på og læg oliven over. Dæk med osten og dryp olivenolie på lige inden pizzaen bages.

Tips:

Pizzabundene kan forbages 10 minutter inden fyldet kommes på, så bliver bunden sprødere. Dejen kan også rulles ud til en stor firkantet plade eller kan formes til portionspitzzaer.





karakterer:
Opskriften er vist 5626 gange,
og udskrevet 127 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu