Krondyrmørbrad med cassissauce og indbagte kartofler

Krondyrmørbrad med cassissauce og indbagte kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Kronhjort - Hjort - Hjortemørbrad

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Krondyrmørbrad med cassissauce og indbagte kartofler, billede 4 Krondyrmørbrad med cassissauce og indbagte kartofler, billede 1 Krondyrmørbrad med cassissauce og indbagte kartofler, billede 2 Krondyrmørbrad med cassissauce og indbagte kartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800-1000 g.krondyrmørbrad
 salt
 peber
 
 Sauce:
7.5 dl.mørk vildtfond
1 dl.rødvinseddike
0.5 dl.creme de cassis
 salt
 peber
100 g.smør
6 soltørrede tomater i strimler
12 heleskalotteløg med skal
 
 Kartofler:
750 g.kartofler i tern
 olivenolie
1 fedhvidløg, presset
2 tsk.revet ingefær
1 tsk.løg, hakket
1 tsk.kardemomme
1 spsk.citronsaft
0.5 dl.hakkede krydderurter f.eks. persille
 basilikum
 oregano
 timian
1 pk.butterdej
1-2 æg, sammenpiskede
 birkes
 
Opskrift:
Brun mørbraderne godt og krydr med salt og peber. Læg dem i et ildfast fad og sæt dem i en forvarmet ovn ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 10 min.

Tag dem ud og lad dem trække i 5 min. Sæt dem i ovnen igen i 8 min. Og lad dem hvile i 5 min. Inden de skæres ud.

Sauce:
Læg løgene i et ildfast fad og bag dem i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 15-20 min. Tag dem ud, pil og del dem. Kog vildtfonden og rødvinseddike sammen. Kom halvdelen af smørret i og lad det koge ned til det halve. Kom creme de cassis og løg i og lad det simre i ca. 10 min. Pisk resten af smørret i og tilsæt de soltørrede tomater.

Indbagte kartofler:
Kartoflerne koges møre og dryppes af. Svits hvidløg, ingefær, løg og kardemomme i olie. Tilsæt kartofler, citronsaft og krydderurter. Rør det godt sammen og lad det køle af. Del butterdejspladerne og skær dem i kvadrater på 12x12 cm. Fordel lidt af kartoffelmassen på halvdelen og pensl med æg, inden de lukkes i trekanter. Overfladen pensles med æg og drysses med birkes.

Bages i ca. 15 min ved 200 grader C. alm. ovn.





karakterer:
Opskriften er vist 94826 gange,
og udskrevet 4241 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (19 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-08-09 12:56:37
Butterdejen skal rulles noget ud for at al kartoffelfyldet kan være der, ellers skal der bruges nogen flere butterdejsplader.

  -   2010-08-09 12:55:48
Creme De Cassis er en solbærlikør

  -   2007-09-24 07:38:01
Hvad er creme de cassis?

  -   2005-01-01 01:01:01
absolut halver eddike. Brugte mjød i stedet for cassis, hvilket gav en sød krydret smag. Basilikum, timian og rosmarin som hakkede urter.

  -   2005-01-01 01:01:01
der er for meget rødvinseddike i sovsen - halver