Gammeldags rabarberkage med flødeskum
Hovedingrediens : Frugt - Rabarber Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Frigør rabarberstilkene for blade og fod.
Skær rabarberstilkene i stykker af 2-3 cm. og kom dem i en tilpas gryde.
Drys sukkeret over rabarberne og sæt dem over svag varme. Rabarberne koges til en grød men må ikke koge helt ud. Tilsæt evt mere sukker efter smag, men ikke for meget. Rabarbergrøden jævnes evt. med kartoffelmelsjævning. Raspen ristes: Smørret brunes på panden. Sukker og rasp blandes og ristes i smørret, til det er sprødt. Der røres i det, mens det afkøles. Servering: Lige før serveringen lægges rabarbergrød og rasp lagvis i en skål, der pyntes med flødeskum. |
|
Opskriften er vist 201964 gange,
og udskrevet 4361 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (44 stemmer) |
|
Kommentarer kirsten - 2014-05-24 13:03:07 SE det er rabarberkage som min mor lavede den i 50erne ... jeg ryger med på et nostalgiflip, for når jeg har kogt rabarber i min saftkoger, bruger jeg alle trevlerne til rabarberkage (jeg hader spild), og i stedet for rasp rister jeg havregryn ... det er en mormorkage ... prøv også at servere den med soft-ice til ... et HIT dorthe - 2012-05-28 11:33:38 ekstra god, lidt knuste mandler blandet sammen med makroner, dejlig sommerdesert. Elisabeth - 2012-05-11 12:05:37 nem og god opskrift. Per - 2008-05-11 21:58:17 Nonoxal er calciumchlorid og det tilsættes for at neutralisere syren i rabarberne som ellers kan gå ud over dine tænder og knogler. Det kan købes i de fleste supermarkeder og det plejer at stå sammen med atamon og andre sylteting. anonym - 2008-05-11 17:09:58 behøves man at bruge rasp karin - 2007-06-15 18:29:29 undskyld men hvad er non-oxalsyre ? har jeg aldrig hørt om og hvor køber man det ?..... jytte - 2005-01-01 01:01:01 Brug ristede havregryn i stedet for rasp, det giver meget mere smag . vennebjerg - 2005-01-01 01:01:01 hvad med oxalsyren Marianne - 2005-01-01 01:01:01 Så her skal den förste rababer bara smage!!! Lotte - 2005-01-01 01:01:01 Hvis man bruger makroner, kan man give laget i bunden en sjat solbærrom, det smager vidunderligt. Per - 2005-01-01 01:01:01 Syntes der mangler de knuste makroner, og sidste lag skal være rasp. Lille-bror - 2005-01-01 01:01:01 Som hvor mor lavede den :o). Tilføjede en spk. non-oxalsyre |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne