Rabarberkage med mandler, ingefær og sauce

Rabarberkage med mandler, ingefær og sauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
150 g.mandler
150 g.smør
75 g.sukker
1 æg
125 g.mel
 
 Fyld:
450 g.rabarber
50 g.sukker
½-1 spsk.hakket syltet ingefær
1 spsk.ingefærsirup
1 tsk.maizena
50 g.finthakkede mandler til bagningen
 
 Sauce:
250 g.rabarber
100 g.sukker
½ dl.sød hvidvin
 
 
Opskrift:
Hak mandlerne meget fint og rør dem med smør og sukker. Rør ægget i og bland melet i. Skyl og rens rabarberne og skær dem i tynde skiver. Kom dem i en skål og bland dem med sukker, ingefær, ingefærsirup og maizena.

Fordel 2/3 af dejen i en smurt springform. Læg rabarberblandingen på og kom resten af dejen over i små klatter. Drys mandler over. Bag kagen ca. 50 min. ved 175° på midterste rille. Sigt flormelis over.

Sauce:
Rens og skyl rabarberne og snit dem. Bland rabarber, sukker og vin i en gryde. Kog det ca. 5 min. og gnid det gennem en sigte. Lad saucen blive kold og server den til rabarberkagen.





karakterer:
Opskriften er vist 9147 gange,
og udskrevet 228 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu