Kartoffelpizza

Kartoffelpizza, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

HovedretterRet : Hovedretter - Pizza

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4 meget store, gamle kartofler
1 lilleløg eller 3 forårsløg
1 ds.sardeller (50 g)
4 æg
1 tsk.salt
1 spsk.friskhakket oregano eller 1 tsk tørret
 peber
30 g.smør
 
4 tomater
100 g.ost (emmentaler eller svenbo)
 
Opskrift:
Skræl kartoflerne og riv dem groft. Tør dem i et viskestykke. Pil løget (forårsløgene) og snit dem fint. Hak sardellerne fint. Læg de revne kartofler i en skål og bland dem med løg, sardeller, æg, salt, oregano og peber. Smelt smørret gyldent på en stor stegepande med et skaft, der tåler ovnvarme. Fordel kartoffelblandingen på panden og tryk den sammen med en paletkniv. Læg låg på panden og steg kartoflerne ca 20 min ved jævn varme. Sæt ovnen på 250°. Skyl tomaterne og skær dem i skiver. Skær osten i skiver. Læg et lag tomatskiver over kartoflerne og fordel osten oven på. Sæt panden midt i ovnen ca 5 min, til osten er smeltet og gylden. Den må ikke blive mørk, så smager den bittert. Servér kartoffelpizzaen fra panden. Tips: 100 g røget skinke skåret i terninger kan erstatte sardellerne. Rød eller grøn peberfrugt kan helt eller delvis erstatte tomaterne. Kartoffelpizzaen kan bages i ovnen i et smurt ovnfast fad. Beregn ca 25 min ved 200°, inden tomater og ost lægges på.





karakterer:
Opskriften er vist 32400 gange,
og udskrevet 351 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (28 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-01-10 08:41:40
SKAL kartoflerne være gamle?

  -   2012-11-18 17:16:19
Den smager også skønt med bacon i stedet for sardeller. Og lidt rosmarin.

  -   2005-01-01 01:01:01
Det vil være rart med en vægtangivelse på kartoflerne.