Kartoffelpizza
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Indsendt : Red : |
|
|
Skræl kartoflerne og riv dem groft. Tør dem i et viskestykke. Pil løget (forårsløgene) og snit dem fint. Hak sardellerne fint. Læg de revne kartofler i en skål og bland dem med løg, sardeller, æg, salt, oregano og peber. Smelt smørret gyldent på en stor stegepande med et skaft, der tåler ovnvarme. Fordel kartoffelblandingen på panden og tryk den sammen med en paletkniv. Læg låg på panden og steg kartoflerne ca 20 min ved jævn varme. Sæt ovnen på 250°. Skyl tomaterne og skær dem i skiver. Skær osten i skiver. Læg et lag tomatskiver over kartoflerne og fordel osten oven på. Sæt panden midt i ovnen ca 5 min, til osten er smeltet og gylden. Den må ikke blive mørk, så smager den bittert. Servér kartoffelpizzaen fra panden.
Tips: 100 g røget skinke skåret i terninger kan erstatte sardellerne. Rød eller grøn peberfrugt kan helt eller delvis erstatte tomaterne. Kartoffelpizzaen kan bages i ovnen i et smurt ovnfast fad. Beregn ca 25 min ved 200°, inden tomater og ost lægges på.
|
|
Opskriften er vist 32400 gange,
og udskrevet 351 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (28 stemmer) |
|
Kommentarer Eva - 2014-01-10 08:41:40 SKAL kartoflerne være gamle? Jette Binder - 2012-11-18 17:16:19 Den smager også skønt med bacon i stedet for sardeller. Og lidt rosmarin. Joy - 2005-01-01 01:01:01 Det vil være rart med en vægtangivelse på kartoflerne. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne